Οι ανεγκέφαλοι μαθητές και οι εγκεφαλικοί κομματικοί υποκριτές




Του Ξενή Χ. Ξενοφώντος

Τα τελευταία χρόνια ο Κυπριακός λαός γίνεται μάρτυρας της φρικτής πραγματικότητας που επικρατούσε για δεκαετίες στο Κυπριακό κράτος, η οποία όμως εκρύβετο συστηματικά κάτω από το χαλί από τους εκάστοτε κρατούντες.

Τώρα που μεσούσης της κρίσης το χαλί ξίφτισε και οι αναθυμιάσεις δεν μπορούν να αποκρυβούν, μολύνοντας την ατμόσφαιρα, οι κατακρεουργημένοι πολίτες, οι άνεργοι και οι περιθωροποιημένοι νέοι μας, άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι πολύ δύσκολα θα αποφύγουν την oλοκληρωτική ταπείνωση. Ειδικότερα μετά τις φρικαλεότητες που αποκαλύφθηκαν στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής για τη διαπλεκόμενη σχέση κομματαρχών και τραπεζιτών στο μεγάλο φαγοπότι που οδήγησε τη χώρα στην οικονομική τραγωδία, οι πολίτες συνειδητοποιούν πλέον ότι τα κόμματα από υγιείς φορείς της δημοκρατίας μετετράπησαν σε ρυπογόνα οχήματα της φαυλοκρατίας.

Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις που θέλουν τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών να αποστρέφονται τους πολιτικούς και να θεωρούν ότι τα κόμματα είναι οι κατ’ εξοχήν φορείς διαπλοκής και διαφθοράς, μόνον θλίψη προκαλούν.

Η άνευ ορίων υποκρισία των κομματαρχών όπως αποτυπώθηκε τις τελευταίες ημέρες στο θέμα της προπηλάκισης Τουρκοκυπρίων πολιτών στις ελεύθερες περιοχές από ανεγκέφαλους μαθητές, μόνον απογοήτευση σκορπούν. Αυτοί που κάλυπταν για δεκαετίες ανεγκέφαλους ποδοσφαιρικούς οπαδούς όλων των αποχρώσεων που τα έκαναν γυαλιά-καρφιά μέσα κι έξω από τα γήπεδα, τώρα όλως αιφνιδίως παρουσιάζονται ως θεματοφύλακες της νομιμότητας. Αυτοί που εκμεταλλεύονται κομματικά εδώ και δεκαετίες την ορμή της μαθητιώσας νεολαίας σπέρνοντας ζιζάνια διχασμού, αδυνατούν σκοπίμως να αντιληφθούν ότι ο φασισμός είναι παιδί του φανατισμού που οι ίδιοι οι κομματάρχες εξέθρεψαν. Είναι θλιβερό το γεγονός ότι αυτοί οι εγκέφαλοι που κόπτονται πως πολεμούν φασίζουσες νοοτροπίες, δεν έχουν το θάρρος και την πολιτική μαγκιά να παραδεχθούν ότι είναι οι πρώτοι που πότισαν τη νεολαία με το δηλητήριο της κομματικής μισαλλοδοξίας.

Ανεξάρτητα με όλα αυτά, είναι καθολικά παραδεκτό πως οι ανεγκέφαλοι μαθητές που βιαιοπράγησαν κατά Τουρκοκυπρίων συμπολιτών μας, δικαίως εσυνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Όμως το μέγα ερώτημα που αιωρείται σαν φάντασμα πάνω από την κυπριακή κοινωνία είναι ένα και πονεί, κομματικούς και παρατρεχάμενους.

Πότε θα συλληφθούν οι εγκέφαλοι της οικονομικής καταστροφής. Πότε θα δικαστούν οι πολιτικοί καιροσκόποι παντός καιρού και χρώματος που ενσυνείδητα συμμάχησαν με τους ποικιλόχρωμους απατεώνες για να κατασπαράξουν το βιός χιλιάδων νυκοκυραίων και ευηπόληπτων πολιτών; Είναι βέβαιον ότι το καίριο αυτό ερώτημα θα πλανάται για πολλά χρόνια χωρίς κανένας αρμόδιος να θέλει να το απαντήσει. Με την Κύπρο, λοιπόν, στραγγαλισμένη εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά, και με τον πολιτικό πολιτισμό να βρίσκεται στο ναδίρ, οι πολίτες αν θέλουν να ελπίζουν σε καλύτερες μέρες καλούνται να αντιδράσουν αποφασιστικά εξαποστέλλοντας στο πυρ το εξώτερο τους κάθε λογής πολιτικάντηδες που μολύνουν σε τακτική βάση τη δημόσια ζωή.

* O Ξενής Χ. Ξενοφώντος είναι δημοσιογράφος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: