Γιούνκερ, Τουσκ παραμένουν στην Τουρκία: Πρόβλημα ασφάλειας του αεροσκάφους τους




Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ καθηλώθηκαν στην Τουρκία σήμερα λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια του αεροσκάφους με το οποίο θα αναχωρούσαν, δήλωσε ευρωπαίος αξιωματούχος.

Τα δύο κορυφαία στελέχη της ΕΕ επρόκειτο να αναχωρήσουν με ειδική πτήση, με ένα αεροσκάφος που τους έχει διαθέσει η βελγική Πολεμική Αεροπορία, για τις Βρυξέλλες μετά τις επαφές που είχαν με τους ηγέτες των κρατών μελών της Ομάδας των Είκοσι (G20) πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων κρατών του πλανήτη στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Όμως ενημερώθηκαν ότι υπάρχουν ανησυχίες για την ασφάλεια του αεροσκάφους αυτού και ότι θα χρειαστεί να περιμένουν να σταλεί άλλο αεροσκάφος για να τους παραλάβει αύριο Τρίτη, πιθανόν περί το μεσημέρι, κατά την ίδια πηγή. Οι τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας διεξάγουν έρευνα, είπε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Οι άλλες πτήσεις των ηγετών αναχώρησαν κανονικά, δήλωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς που βρίσκεται εκεί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ – Ρόιτερς  Μπελέκ, Turkey

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: