Για τον Τάσο που αγάπησε την πατρίδα του…




Πάρκο στα Λιβάδια, στο οποίο δόθηκε το όνομα του αείμνηστου Τάσου Μητσόπουλου, εγκαινίασαν χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Δήμαρχος Λιβαδιών Μάριος Αρμένης.

Σε χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το να τελεί τα εγκαίνια ενός πάρκου «που είναι αφιερωμένο στον αγαπημένο μου Τάσο Μητσόπουλο, είναι κάτι ξεχωριστά συγκινητικό. Είναι κάτι που μου δίνει την αίσθηση πως σήμερα δικαιώνουμε την παρουσία ενός ανθρώπου που αγάπησε την πατρίδα του, τη δημιουργία, την ομορφιά που η Κύπρος μας ευλογήθηκε από τη φύση να προσφέρει» είπε, προσθέτοντας πως «δικαιώνουμε τη στάση ζωής ενός ανθρώπου που μας δίδαξε μεγάλες έννοιες, όπως η αξιοπρέπεια, η μετριοπάθεια, η δημιουργικότητα, η ανθρωπιά».

Ο Πρόεδρος συνεχάρη όλους όσοι «είχαν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία αυτού του παραλιακού πάρκου, το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο και τους συνεργάτες στην Κυβέρνηση και του ιδιωτικού τομέα ώστε να περατωθεί και να παραδίδεται σήμερα προς δημόσια χρήση».

Ταυτόχρονα συνεχάρη όλους όσοι επέλεξαν να κρατήσουν «σε αυτό τον όμορφο χώρο τη μνήμη του συνεργάτη μου, του Υπουργού μου, μα πάνω από όλα φίλου μου, Τάσου Μητσόπουλου ή του γιού μου, όπως τον αποκαλούσαν. Είμαι βέβαιος πως κάθε φορά που ένα παιδί θα χαίρεται παίζοντας σε αυτόν εδώ το χώρο, κάθε φορά που ένας νέος θα απολαμβάνει τη δύση του ήλιου στον ορίζοντα, η ψυχή του Τάσου από ψηλά θα χαμογελά», ανέφερε.

Σε χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Λιβαδιών Μάριος Αρμένης ανέφερε ότι η ονομασία του πάρκου σε «Τάσος Μητσόπουλος» αποτελεί για όλους «ύψιστο φόρο τιμής και εκτίμησης προς έναν άνθρωπο που αποτέλεσε παράδειγμα ήθους και ανθρωπιάς και κόσμησε με την παρουσία του τον τόπο μας”.

Πρόσθεσε ότι το συνολικό κόστος του έργου ανήλθε στο ένα περίπου εκατομμύριο ευρώ, ποσό που καλύφθηκε με κρατικά κονδύλια από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και πως έχει εμβαδό 8 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Το πάρκο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, μικρό αμφιθέατρο, παρατηρητήριο, μικρό περίπτερο, φωτιζόμενη λίμνη, δύο παιδότοπους, περιμετρικούς διαδρόμους και πεζόδρομους, χώρους πρασίνου, γήπεδο καλαθόσφαιρας και εξωτερικό χώρο άθλησης με όργανα γυμναστικής, ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Αρμένη «η ύπαρξη του πάρκου στο Δήμο Λιβαδιών, καθιστά τον κάθε ένα από τους κατοίκους του κοινωνό όλων των χαρισμάτων, των αρχών και ηθικών αξιών που πρέσβευε ο φίλος μας αείμνηστος Τάσος Μητσόπουλος, ο οποίος πέρασε στην αιωνιότητα, αφήνοντας παρακαταθήκη τις ανθρωπιστικές του αξίες, την αξιοπρέπεια και τα ελληνοχριστιανικά του ιδεώδη».

Καθήκον και υπόσχεση μας, συνέχισε ο Μάριος Αρμένης, «είναι η συνεχής ανάπτυξη του φιλοπρόοδου Δήμου Λιβαδιών. Η ανάπτυξη προϋποθέτει την παραγωγή έργων ωφέλιμων προς το κοινό, έργα τα οποία έχουν ήδη τροχοδρομηθεί και προσδοκούμε στη μέγιστη δυνατή βοήθεια από το κράτος και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να υλοποιηθούν»,ανέφερε.

Των εγκαινίων προηγήθηκε αγιασμός και ποίημα αφιερωμένο στη μνήμη του Τάσου Μητσόπουλου από την ποιήτρια Μυρούλα Μαππούρα.

Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και το Δήμαρχο Λιβαδιών της πλάκας με την ονομασία του πάρκου και η επίδοση πλακέτας στην οικογένεια του Τάσου Μητσόπουλου.

ΚΥΠΕ – Φανίτσα Ζαννέττου – Κύπρος, ΛΑΡΝΑΚΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: