Για «προσπάθεια να κατατρομοκρατηθούν αθώοι πολίτες» κάνει λόγο ο πρόεδρος Ομπάμα




Για μια «εξωφρενική προσπάθεια να τρομοκρατηθούν αθώοι πολίτες» έκανε λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πριν από λίγο, αναφερόμενος στις επιθέσεις που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι.

Ο Ομπάμα δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα σταθεί στο πλευρό της Γαλλίας στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, δεσμευόμενος ότι η χώρα του θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να «προσαχθούν αυτοί οι τρομοκράτες ενώπιον της δικαιοσύνης».

Ο Μπαράκ Ομπάμα διευκρίνισε ότι δεν έχει ακόμη συνομιλήσει με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ.

Οι επιθέσεις στο Παρίσι αποτελούν πλήγμα εναντίον «όλης της ανθρωπότητας και των οικουμενικών μας αξιών», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να διατυπωθεί οποιαδήποτε εικασία για το ποιος διέπραξε τις επιθέσεις στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Στελέχη του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ που παρακολουθούν την κατάσταση στο Παρίσι, όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη αργά το βράδυ της Παρασκευής επιθέσεις ενόπλων, ακούγονταν εκρήξεις και υπήρχε τουλάχιστον μια ομηρία σε εξέλιξη, δήλωσαν ότι δεν υπάρχει καμιά γνωστή και αξιόπιστη απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ, όπως ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC μέσω Twitter το βράδυ της Παρασκευής.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: