Για κίνδυνο “στασιμοχρεοκοπίας” κάνει λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος




«Η κατάσταση στην οποία κινδυνεύουμε να έρθουμε σε λίγο, είναι, θα χρησιμοποιήσω έναν νεολογισμό, θα είναι μια κατάσταση «στασιμοχρεοκοπίας».

Δηλαδή δεν θα είναι τυπική χρεοκοπία, δεν θα είναι όμως και η ανάκτηση του εδάφους. Δεν θα είναι η αλλαγή του κλίματος», αναφέρει o Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα liberal.

Εκτιμά δε ότι η Ευρώπη δεν θα κάνει την επιλογή να επαναφέρει το σενάριο του Grexit, διότι, όπως σημειώνει «δεν θέλει να δει μια Ελλάδα να γίνεται τριτοκοσμική μέσα στο ευρωπαϊκό έδαφος, δεν θέλει να δει μια Ελλάδα σε ανθρωπιστική κρίση, πραγματική ανθρωπιστική κρίση, ανθρωπιστική κρίση τύπου Μέσης Ανατολής».

Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ακόμη ότι η Ευρώπη «δεν θέλει να δει ένα μεταναστευτικό κύμα Ελλήνων που ψάχνουν για δουλειά και για καλύτερη τύχη στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

»Άρα για πολιτικούς λόγους πιστεύω ότι δεν θα επανέλθει το σενάριο. Πάντα έλεγα από το 2011 ότι το πρόβλημά μας δεν είναι το Grexit αλλά η χρεοκοπία, η έκπτωση εντός ευρώ», υποστηρίζει και προκρίνει ως λύση κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

»Δεν ξέρω αν θα γίνει αυτό. Ελπίζω να μη γίνει υπό το βάρος εκτάκτων συνθηκών. Γιατί η πορεία της χώρας, ακόμα και αν είναι δύσκολη, πρέπει να είναι συντεταγμένη. Αν η ερώτησή σας είναι πόσο αντέχει αυτή η κυβέρνηση, οι κυβερνήσεις αντέχουν όσο έχουν βουλευτές που τις στηρίζουν στη Βουλή.

»Αλλά αυτό είναι μια τυπική απάντηση. Γιατί μια κυβέρνηση μπορεί να είναι σε αντίθεση με την οικονομία, σε αντίθεση με την κοινωνία, σε αντίθεση με τις -ας το πούμε και έτσι- διαχρονικές και πάγιες επιλογές της εθνικής στρατηγικής, αλλά να υπάρχει στη Βουλή, να έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Αθηναϊκό Πρακτορείο, Αθήνα, Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: