Γεροβασίλη: «Τα πράγματα δεν είναι τρομαχτικά αντίθετα με τον πανικό που καλλιεργείται»,




«Ο οδικός χάρτης μέχρι τα Χριστούγεννα έχει σαφή και καίρια ζητήματα για την οικονομική και κοινωνική ζωή», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96, επισήμανε ότι «τα πράγματα δεν είναι τρομαχτικά, σε αντίθεση με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα πανικού που καλλιεργείται», υπενθυμίζοντας πως η αυξημένη φορολογία έρχεται από το παρελθόν.

Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι «η συμφωνία είναι δυναμική και η επιτυχία στα επιμέρους ζητήματα, όπως για παράδειγμα η συζήτηση του χρέους, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα κόκκινα δάνεια, είναι καθοριστική και παράλληλα μας δίνει χρόνο να παλέψουμε και άλλα προβλήματα», για να τονίσει πως: «Είμαστε εδώ για να κριθούμε επί των έργων μας», καθώς, όπως είπε, «είναι καθημερινός, διαρκής και σκληρός ο αγώνας».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «μας ενδιαφέρει η βιωσιμότητα της συμφωνίας με την κοινωνία όρθια» και, σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις κοινωνικών ομάδων, είπε ότι οι δίκαιες αντιδράσεις δίνουν διαπραγματευτική δύναμη στην κυβέρνηση.

Αναφερόμενη στην πρόσφατη άρση πλειστηριασμών είπε ότι δεν πρόκειται για την πρώτη κατοικία και τις ομάδες που προστατεύονται. «Η πρώτη κατοικία προστατεύεται μέχρι το τέλος του έτους», ξεκαθάρισε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι «η γεωπολιτική θέση της χώρας μας είναι καθοριστική, σε ένα ζήτημα όπως το προσφυγικό», τονίζοντας παράλληλα πως η Ελλάδα σηκώνει όλο το βάρος και προσθέτοντας ότι «από την στιγμή που δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα της Συρίας, η προσπάθεια γίνεται για τη σωστή διαχείριση, με σεβασμό τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση ανέδειξε από την αρχή το προσφυγικό, ως ευρωπαϊκό ζήτημα, και ότι «το ζήτημα υπερβαίνει και την Ευρώπη».

Δήλωσε επίσης ότι «παίρνουμε πρωτοβουλίες για συζητήσεις με την Τουρκία», εξηγώντας πως η Τουρκία είναι χώρα σταθμός προσφύγων και η Ελλάδα πρώτη χώρα εισόδου στην Ευρώπη. Τέλος, επισήμανε ότι «η συζήτηση με την Τουρκία είναι καθοριστική για τη διαχείριση αυτού του μεγάλου ζητήματος» και τόνισε ότι δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Τουρκία.

Αθηναϊκό Πρακτορείο, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: