Γαλλία-Βέλγιο: Εντατικοποιούνται οι έρευνες – Πολλές συλλήψεις και ανακάλυψη όπλων




Οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν 23 ανθρώπους και κατάσχεσαν 31 όπλα σε ευρείες επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε μετά τις επιθέσεις του Παρισιού, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι τις τελευταίες 48 ώρες οι αρχές έχουν επίσης επιβάλει “104 κατ’οίκον περιορισμούς σε άτομα που αποτελούν αντικείμενο ιδιαίτερης προσοχής των υπηρεσιών μας”.

Στο μεταξύ διαψεύστηκαν οι πληροφορίες που είχαν μεταδοθεί νωρίτερα περί της σύλληψης του Γάλλου υπηκόου Σάλαχ Αμπντεσλάμ, που κατεζητείται για τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Σε εξέλιξη, όμως, βρίσκονται οι έρευνες της βελγικής αστυνομίας και στην περιοχή Μολενμπέκ των Βρυξελλών. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει συγκεκριμένες περιοχές με στόχο τον εντοπισμό προσώπων που ενδεχομένως ενέχονται στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Σύμφωνα με βελγικό τηλεοπτικό σταθμό έχει ήδη συλληφθεί ο Αμπντεσλάμ Σαλάχ, εναντίον του οποίου έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις γαλλικές αρχές και χθες διένειμαν τη φωτογραφία του. Ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται προς το παρόν φήμες περί ανταλλαγής πυρών.

Συναγερμός έχει σημάνει και σε δρόμους κοντά στα κτίρια της ΕΕ. Έχει εντοπιστεί ένα αυτοκίνητο με γαλλικές πινακίδες εντός του οποίου υπάρχει μια “ύποπτη βαλίτσα”. Οι πυροτεχνουργοί της βελγικής αστυνομίας πραγματοποιούν έρευνες.

Το ερώτημα πάντως που, μοιραία, γεννάται είναι γιατί όλα αυτά γίνονται κατόπιν εορτής, εφόσον, όπως δηλώθηκε από γαλλικά επίσημα χείλη, υπήρχαν πληροφορίες. Κάποιοι αδράνησαν ή ολιγώρησαν, ή ακόμα χειρότερα, δεν αξιολόγησαν ορθά τις υπάρχουσες πληροφορίες;

Γαλλικό Πρακτορείο, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Παρίσι, Γαλλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: