Φυλάκισης έως και 7,5 ετών για Κούρδο δικηγόρο που δεν θεωρεί “τρομοκρατική οργάνωση”, το ΡΚΚ




Η Δημοκρατία στην Τουρκία, την Τουρκία με την οποία επιθυμούν διακαώς να συνεργαστούν οι Ευρωπαίοι, λειτουργεί “άψογα”. Έτσι ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιαρμπακίρ, θα δικαστεί για «διασπορά προπαγάνδας υπέρ της τρομοκρατίας», κινδυνεύοντας να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης έως και 7 ετών και 6 μηνών.

Γνωστός δικηγόρος και στρατευμένος στην κουρδική υπόθεση, ο Ταχίρ Ελτσί διώκεται επειδή υποστήριξε στην τηλεόραση πως το ένοπλο αυτονομιστικό Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση.

«Το PKK είναι ένα πολιτικό κίνημα που έχει σημαντικές πολιτικές διεκδικήσεις και το οποίο διαθέτει ευρεία υποστήριξη, έστω κι αν ορισμένες από τις ενέργειές του είναι τρομοκρατικού χαρακτήρα», είχε δηλώσει μιλώντας στο ενημέρωσης CNN-Turk.

Ο Ελτσί, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 20 Οκτωβρίου στο γραφείο του στο Ντιγιαρμπακίρ και δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης είχε απαγγείλει σε βάρος του κατηγορία για «υπόθαλψη της τρομοκρατίας διά του Τύπου», έχει αφεθεί ελεύθερος υπό δικαστική επιτήρηση.

Η ημερομηνία της δίκης του, που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη, δεν έχει ακόμη ορισθεί, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan. Σύμφωνα με το πρακτορείο, κινδυνεύει να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης από ένα έτος έως 7 έτη και 6 μήνες.

Γαλλικό Πρακτορείο, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Άγκυρα, Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: