Εξευτελισμός! “Η Ευρώπη εξαρτάται από τον Ερντογάν”, λέει Γερμανός ευρωβουλευτής




«Η Ευρώπη εξαρτάται από την καλή θέληση του Ερντογάν για την επίλυση της προσφυγικής κρίσης», εκτιμά ο Γερμανός ευρωβουλευτής Έλμαρ Μπροκ.

«Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση χωρίς την Τουρκία. Και γι’ αυτό τώρα ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν έχει το πάνω χέρι. Ούτως ή άλλως θα πρέπει να συνομιλήσουμε με αυτόν, αν πρόκειται να ανακοπεί το προσφυγικό κύμα», είπε ο Μπροκ, ο οποίος τυγχάνει και πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Πολλά θα εξαρτηθούν τώρα από την καλή θέληση του Ερντογάν», τόνισε. Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία ο Γερμανός ευρωβουλευτής επεσήμανε ότι πρόκειται για μια «ξεκάθαρη ψήφο» των πολιτών.
«Ο Ερντογάν κατάφερε να επιβάλει το σύνθημα “εγώ ή το χάος”. Και οι ψηφοφόροι επέλεξαν προφανώς την σταθερότητα», σχολίασε.

Παρόλα αυτά ο Μπροκ σημείωσε ότι η Τουρκία απομακρύνεται από τις αξίες ενός κράτους δικαίου. «Αν η Τουρκία επιθυμεί να βελτιώσει τη θέση της σε σχέση με την Ευρώπη, θα πρέπει να υιοθετηθούν συνταγματικές αλλαγές», τόνισε.

Αθηναϊκό Πρακτορείο, Βερολίνο, Γερμανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: