Ευαγγελίστρια και Παναγία των Βρυξελλών, σώζουν το Μαξίμου…




Καμπάνες ηχούν στο Μαξίμου. Οι μη θρησκευόμενοι ένοικοί του σκέπτονται ακόμα και λαμπάδες να τάξουν στην Παναγία και τους αγίους. Αιτία; Μα τα δύο υπέροχα δώρα που η κυβέρνηση έλαβε και της επιτρέπουν, αν και ετοιμόρροπη, να ατενίζει με σχετική αισιοδοξία τους επόμενους μήνες.

Το πρώτο δώρο πρέπει να το χρεώσουν στην Παναγία την Ευαγγελίστρια και να κινηθούν αναλόγως, καθώς την ώρα που έχασαν δύο βουλευτές και ενδεχομένως θα χάσουν κι άλλους, στην επόμενη ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα, ήρθε η Θεία βοήθεια και τίναξε στον αέρα τις εκλογές στη ΝΔ, εξευτελίζοντας, παράλληλα, το αντίπαλο …«δέος» και οδηγώντας τους τέσσερις υποψηφίους να βγάλουν τα σπαθιά απ’ τα θηκάρια.

Το δεύτερο δώρο στην κυβέρνηση πρέπει να χρεωθεί μάλλον σε δυτικούς αγίους, καθώς προέρχεται από τους «άθλιους, αιμοβόρους» δανειστές, οι οποίοι όμως, για κάποιο λόγο, την προσέχουν πολύ αυτή την κυβέρνηση και της παρέχουν επιπλέον χρόνο για να ρυθμίσει «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης σε βάθος…

Τώρα πως μπορούν να συνδυαστούν τα δύο δώρα αυτά; Είναι εμφανές σε κύκλους, εντός και εκτός Ελλάδος, ότι αξιωματική αντιπολίτευση και κατ’ επέκταση εναλλακτική λύση, στην Ελλάδα, απλώς, δεν υπάρχει. Άρα παίζουμε με ότι έχουμε και κρατάμε στην καρέκλα αυτό που έχουμε για να μας κάνει τη δουλειά στα οικονομικά, ελπίζω όχι και στα εθνικά (;).

Άλλωστε η δίψα για καρεκλοθεραπεία της «πρώτη φορά Αριστερά» και των κυβερνητικών εταίρων αυτής, είναι εμφανής και δεν κρύβεται με τίποτα. Εξάλλου υπάρχουν και εντός των τειχών ορισμένοι από αυτούς τους κακούς, τους επιχειρηματικούς κύκλους που αγαπούν πολύ την κυβέρνηση, αλλά και το παλαιό πρόσωπο της ΝΔ, το ακραίως κρατικιστικό και σε καμία περίπτωση φιλελεύθερο, που ευθύνεται για το χάλι το τόπου, στο μερίδιο που αναλογεί στο κόμμα αυτό.

Εξάλλου το Μαξίμου ψηφίζει εδώ και καιρό Μεϊμαράκη και ποτέ δεν έκρυψε την προτίμησή του αυτή, για ευνόητους …οικουμενικούς λόγους. Ήταν τυχαίο ότι ο Πάνος Καμμένος, από τον Αύγουστο, μιλούσε για διάσπαση της ΝΔ;

DAVE I

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: