Εθνική ομάδα: Πρώτη με απουσίες για Σκίμπε




Την πρώτη προπόνηση πραγματοποίησε το βράδι της Τρίτης ο Μίχαελ Σκίμπε ως ομοσπονδιακός εκλέκτορας της Εθνικής ομάδας των Ανδρών.

Ο Γερμανός τεχνικός είχε την πρώτη γνωριμία με τους διεθνείς, οι οποίοι ξεκίνησαν προετοιμασία για τους δύο φιλικούς εκτός έδρας αγώνες, με το Λουξεμβούργο στις 13 Νοεμβρίου και την Τουρκία τέσσερις ημέρες αργότερα.

Στην προπόνηση δεν συμμετείχαν ο Κώστας Φορτούνης, επειδή ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού νιώθει ενοχλήσεις στη μέση, καθώς και ο Κώστας Μανωλάς, στον οποίο είχε χορηγηθεί άδεια. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο ποδοσφαιριστής της πειραϊκής ομάδας υποβλήθηκε σε εξετάσεις, που δεν έδειξαν τίποτα ανησυχητικό.

Το σημερινό πρόγραμμα του Σκίμπε περιλαμβάνει δύο προπονήσεις, εκ των οποίων η πρώτη θα ξεκινήσει στις 10:30 και η δεύτερη στις 17:30.

Πρεμιέρα με νίκη απέναντι στη Λιθουανία για την Εθνική

Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα της Εθνικής Νέων στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, καθώς στην πρεμιέρα του 7ου ομίλου, που φιλοξενείται στην Πορτογαλία, νίκησε 1-0 τη Λιθουανία και αύξησε τις πιθανότητές της για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το μοναδικό γκολ της συνάντησης σημείωσε στο 12ο λεπτό ο Λάμπρου, ο οποίος μαζί με τον Σβάρνα έχασαν σημαντικές ευκαιρίες στο τελείωμα του πρώτου ημιχρόνου για να διευρύνουν το προβάδισμα της ελληνικής ομάδας, που είχε κι άλλες καλές στιγμές στην επανάληψη με τους Ανδρούτσο (59΄), Μανθάτη (63΄), και Μεγαρίτη (84΄, 88΄).

Επόμενος αντίπαλος για την Εθνική θα είναι η Μολδαβία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, ενώ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα περατώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στη γηπεδούχο και διοργανώτρια Πορτογαλία την Κυριακή 15/11.

«Κάναμε μια πολύ καλή αρχή σε αυτό το προκριματικό τουρνουά. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση των παιδιών και από την προσπάθεια που κατέβαλαν. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να πετύχουμε ένα ευρύτερο σκορ» σχολίασε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιάννης Γκούμας.

«Φυσικά, αυτό που έχει σημασία είναι ότι φύγαμε από το γήπεδο με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Τώρα έχουμε μπροστά μας τον αγώνα με τη Μολδαβία. Οφείλουμε να παραμείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας, που είναι να τελειώσουμε την υπόθεση πρόκριση από το δεύτερο ματς» πρόσθεσε.

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ: Αστράς, Κατράνης, Σβαρνάς, Ευαγγέλου, Βιδάλης (64΄ Σταθόπουλος), Πατράλης, Μανθάτης (90΄ Μελισσόπουλος), Αγγελόπουλος (72΄ Μεγαρίτης), Ανδρούτσος, Ρεγκάκος, Λάμπρου

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Αντάμονις, Σβικάουσκας, Λάουσις, Μπαράουσκας, Μπλαζεβίτσιους (46΄ Σεσπλάουκις), Μπρατσεβίτσιους, Λάσικας, Γιουργκελεβίτσιους, Ματουλεβίτσιους, Βρίρκσας (70΄ Κόνικας), Μεγκελάιτις (59΄ Γιάνονις)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: