Επίθεση χάκερ στη σελίδα του Νίκου Αναστασιάδη στο Facebook;




Για λόγους ασφαλείας τέθηκε εκτός λειτουργίας για λίγες ώρες η σελίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη στο Facebook.

Όπως ανακοίνωσε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα ο ίδιος ο πρόεδρος Αναστασιάδης στο λογαριασμό του στο Facebook, άλλος λογαριασμός είχε αποστείλει ύποπτο μήνυμα και η απόφαση απενεργοποίησης λήφθηκε για λόγους ασφαλείας.

Η έγκαιρη αντιμετώπιση του περιστατικού, αναφέρει ο πρόεδρος Αναστασιάδης, απέτρεψε την πιθανή εξάπλωση του ιού σε άλλους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, το πρώτο ποστ του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά την επαναλειτουργία του λογαριασμού του ήταν μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του Γλαύκου Κληρίδη με την ανακοίνωση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για την ονομασία του αεροδρομίου Λάρνακας σε “Αερολιμένα Λάρνακας Γλαύκος Κληρίδης”.

Το πρωί με ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος Αναστασιάδης έγραφε ότι η σελίδα του στο Facebook τίθεται για λόγους ασφαλείας προσωρινά εκτός λειτουργίας. Ωστόσο δεν είχαν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες για τους λόγους. Εγραψε:

Για λόγους ασφαλείας η σελίδα μου στο Facebook τίθεται προσωρινά εκτός λειτουργίας.
— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) November 5, 2015

Λίγο μετά το κλείσιμο της σελίδας του Προέδρου της Δημοκρατίας μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: