Επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων




Η περιοδεία του Προέδρου Αναστασιάδη, το έργο της Βουλής, η έκθεση της Κομισιόν για την Τουρκία και η μελέτη τεχνοκρατών της ΑΗΚ είναι τα κύρια θέματα στα σημερινά πρωτοσέλιδα του Τύπου. Αναφορά γίνεται επίσης στην οικονομία, την προώθηση του ψευδοκράτους ως χειμερινός τουρισμός, την πορεία των εργασιών για το Νοράτλας, η επαναλειτουργία δρομολογίων του ΟΣΕΛ στις ορεινές περιοχές κά.

Η “Αλήθεια” με τίτλο “Περιοδεία με καυτή ατζέντα” αναφέρεται στην επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη σε Ιορδανία, Ισραήλ, Παλαιστίνη και την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας για εξομάλυνση των σχέσεων Νετανιάχου – Αμπάς. Αλλού γράφει ότι η μεγαλύτερη πρόκληση είναι τα κόκκινα δάνεια, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσθέτοντας ότι η οικονομία θα βρίσκεται σε γερές βάσεις τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο καρκίνος νίκησε την Εύη Θεοπέμπτου που έφυγε από τη ζωή.

Η “ Σημερινή” με τίτλο “Δυσαρεστημένοι από το έργο της Βουλής” αναφέρεται στο β` μέρος δημοσκόπησης με την πλειοψηφία των πολιτών να επιθυμεί ανανέωση προσώπων στις Βουλευτικές και το 48% να δηλώνει ικανοποιημένοι από το μέχρι στιγμής έργο της σημερινής Βουλής, 21% μάλλον ικανοποιημένοι και 26% μάλλον δυσαρεστημένοι. Σε άλλο θέμα γράφει ότι επενδύει στον τουρισμό το ψευδοκράτος και αναφέρεται στην εκστρατεία στη Βρετανία για να διαφημιστεί ως τουριστικός προορισμός. Αλλού αναφέρει ότι οι Βρετανοί τουρίστες επιστρέφουν από την Αίγυπτο μέσω Κύπρου.

Ο “Φιλελεύθερος” με τίτλο “Πλήρης αθώωση της Τουρκίας” γράφει ότι, σύμφωνα με το τελικό κείμενο της έκθεσης της Κομισιόν, η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί αύριο Τρίτη, απενοχοποιείται η Άγκυρα στο Κυπριακό. Σε άλλο θέμα αναφέρεται ότι ανακοινώνεται επισήμως εντός της εβδομάδας ο αριθμός των ανευρεθέντων στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας ενώ για τους τέσσερις που υπολείπονται δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι βρίσκονται θαμμένοι κάπου αλλού. Αλλού αναφέρει ότι θα γίνει η πόντιση κυπριακού κρασιού στη θάλασσα και θα μείνει εκεί έως το 2017.

Η “Χαραυγή” με τίτλο “Ξυπόλυτη στα αγκάθια στέλνουν την ΑΗΚ” γράφει ότι η μελέτη κατ εντολή της κυβέρνησης έγινε για να εξυπηρετηθεί ο στόχος της διάσπασης και μερικής ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού. Αλλού γράφει ότι ενώ το προσφυγικό εντείνεται ο Τουσκ ζητά προστασία των συνόρων της ΕΕ. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι κανονικά από σήμερα αλλά με τροποποιήσεις τα δρομολόγια του ΟΣΕΛ στις ορεινές περιοχές.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: