Έκτακτη διϋπουργική σύσκεψη για το προσφυγικό: Κέντρα υποδοχής σε πέντε νησιά του Αιγαίου




Την άμεση δημιουργία των κέντρων υποδοχής που θα διεκπεραιώνουν την διαδικασία μετεγκατάστασης των προσφύγων που φτάνουν στην Ελλάδα σε άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς αποφάσισε το Σάββατο, η ελληνική κυβέρνηση σε έκτακτη σύσκεψη της διυπουργικής επιτροπής για το προσφυγικό.

Τα κέντρα ταυτοποίησης θα δημιουργηθούν σε πέντε νησιά του Αιγαίου – Λέσβο, Λέρο, Χίο, Σάμο και Κω. Όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα από το πρωθυπουργικό γραφείο, καταγράφηκαν οι ανάγκες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, ενώ έγινε απολογισμός ως προς το έργο που έχει παραχθεί.

Επιπλέον, καταγράφηκαν οι ανάγκες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, ενώ έγινε απολογισμός ως προς το έργο που έχει παραχθεί.

Στη σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, μετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μουζάλας, ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: