Δύο στους τρεις Αμερικανούς είναι “απολύτως βέβαιοι” ότι ο Θεός υπάρχει




Σχεδόν δύο στους τρεις Αμερικανούς (ποσοστό 63%) δηλώνουν ότι είναι “απολύτως βέβαιοι” ότι ο Θεός υπάρχει, ποσοστό πάντως που είναι ελαφρώς μικρότερο σε σύγκριση με τα αποτελέσματα μιας παρόμοιας μελέτης που είχε γίνει πριν από οκτώ χρόνια.

Στην τελευταία μελέτη του Ερευνητικού Κέντρου Πιου για το θέμα αυτό, το 2007, οι άνθρωποι που δήλωναν πεπεισμένοι για την ύπαρξη του Θεού έφταναν το 71%.

Λιγότερο βέβαιοι εμφανίζονται σήμερα, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη το 2014, οι Καθολικοί (-8%), οι Ορθόδοξοι χριστιανοί (-10%), οι Βουδιστές (-10%) και οι Ινδουιστές (-16%).

Οι Βουδιστές (29%) και οι Εβραίοι (37%) είναι οι δύο θρησκευτικές κοινότητες όπου το ποσοστό όσων δηλώνουν “απολύτως βέβαιοι” για την ύπαρξη του Θεού είναι το μικρότερο.

Όσον αφορά το φύλο, οι γυναίκες με ποσοστό 69% είναι κατά πολύ περισσότερες από τους “απολύτως πεπεισμένους” άνδρες.

Το ποσοστό των Αμερικανών που πιστεύουν στον Θεό —ακόμη και αν δεν δηλώνουν “απολύτως βέβαιοι”— αγγίζει το 89%, παρουσιάζοντας κάμψη μόλις 3 μονάδων σε σύγκριση με το 2007. Σύμφωνα με το ινστιτούτο, το ποσοστό αυτό παραμένει “πολύ υψηλό σε σχέση με τις άλλες βιομηχανικές χώρες”.

Σχεδόν σταθερό παραμένει και το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι πιστεύουν στον Παράδεισο: 72%, από 74% το 2007.

Η μελέτη αυτή πραγματοποιήθηκε μεταξύ Ιουνίου-Σεπτεμβρίου 2014, σε δείγμα 35.071 ενηλίκων.

ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ-AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: