Διευκρινίσεις για την αναφορά Τσίπρα στα κεφάλαια Τουρκίας: Δεν τα είπε έτσι…




Γενικά αναφερόταν ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και όχι στα κεφάλαια 23 και 24 όταν έλεγε κατά τη συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα ότι είναι θετικοί για την έναρξη των κεφαλαίων αλλά όχι στο κλείσιμό τους εύκολα και στο πόδι.

Η διευκρίνηση δόθηκε από ανώτατη πηγή της ελληνικής πλευράς στην Άγκυρα στο ΚΥΠΕ. Στη συνέχεια θα υπάρξει πιο αναλυτική διευκρίνηση στους δημοσιογράφους.

Στο μεταξύ, ανώτατη πηγή της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσε στη συνέχεια ότι η αναφορά του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα κεφάλαια της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας ήταν μια έκφραση βούλησης να βρεθούν λύσεις για άνοιγμα κεφαλαίων.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Αλέξης Τσίπρας γι αυτό το λόγο και δεν είπε `άνοιγμα κεφαλαίων` αλλά `έναρξη κεφαλαίων` και τόνισε ότι “όπου υπάρχει βούληση υπάρχουν και λύσεις”. Αυτό που εννοούσε, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, είναι ότι υπάρχει μια διερεύνηση για άνοιγμα των κεφαλαίων. Ανέφερε ότι χωρίς εκπλήρωση των όρων δεν ανοίγουν τα κεφάλαια και αυτό είναι μια θέση που ισχύει.

Πάντως οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι για πρώτη φορά Έλληνας Πρωθυπουργός έκανε δήλωση για το ότι δεν πρέπει να υπάρχουν εγγυήσεις στη λύση του Κυπριακού.

Στο μεταξύ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πρόσφερε σε ολόκληρη την αντιπροσωπεία της Ελλάδας από μία γραβάτα. Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να του είπε ότι θα την φορέσει αν υπάρξει λύση του Κυπριακού και πάνε μαζί στην Κύπρο.

ΚΥΠΕ – Αννα Ανδρέου – Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: