Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η παρέλαση για την γιορτή των Ευχαριστιών

The SpongeBob SquarePants balloon floats above Central Park South during the 89th Macy’s Thanksgiving Day Parade in New York, USA, 26 November 2015. The annual parade, which began in 1924, features giant balloons of characters from popular culture floating above the streets of Manhattan. EPA, PORTER BINKS
Εκατοντάδες χιλιάδες θεατές κατέλαβαν τα πεζοδρόμια του Μανχάταν προκειμένου να παρακολουθήσουν τις ορχήστρες, τα άρματα και τα τεράστια μπαλόνια που συμμετείχαν στην καθιερωμένη Παρέλαση για την Γιορτή των Ευχαριστιών, που πραγματοποιήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι.

Αξιωματούχοι των αρχών της Νέας Υόρκης ανέμεναν ότι περισσότεροι από 3 εκατομμύρια θεατές επρόκειτο να κατακλύσουν τους δρόμους για να δουν από κοντά την ετήσια παρέλαση που κλείνει την 89η της επέτειο. Άλλωστε είχαν προτρέψει τους κατοίκους και τους επισκέπτες να συνεχίσουν κανονικά τα σχέδιά τους για τη γιορτή των Ευχαριστιών, καθώς επισήμαναν ότι δεν υπήρξαν αξιόπιστες απειλές εναντίον της δημοφιλέστερης πόλης των ΗΠΑ. Πράγματι δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έσπευσε να καθησυχάσει τους Αμερικανούς προχθες Τετάρτη επισημαίνοντας ότι είναι ασφαλές να ταξιδέψουν το εορταστικό τριήμερο. Αριθμός-ρεκόρ αστυνομικών πραγματοποίησε περιπολίες και οι αρχές γνωστοποίησαν ότι δεν σημειώθηκαν επεισόδια και δεν προχώρησαν σε συλλήψεις κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

Στελέχη των σωμάτων ασφαλείας ακολουθούσαν κατά πόδας τις ομάδες των συμμετεχόντων στην παρέλαση και ελικόπτερα πέταγαν στον ουρανό της Νέας Υόρκης στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας που τέθηκαν σε ισχύ μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι που στοίχισαν την ζωή σε 130 ανθρώπους.

Η Ντέμπι Άιρεϊ, 50 ετών, μια τουρίστρια από το Όρεγκον, δήλωσε ότι την απασχόλησε το θέμα της ασφάλειας. «Δε μπορούμε να ζούμε στον φόβο» είπε η ίδια, που εργάζεται στον χρηματοπιστωτικό τομέα. «Οι αστυνομικοί με τα όπλα στα χέρια στην Τάιμς Σκουέρ ενέτειναν το αίσθημα της επαγρύπνησης».

Η αστυνομία χρησιμοποίησε μεταξύ άλλων μέλη μιας νέας αντιτρομοκρατικής μονάδας για να εγγυηθεί την ασφάλεια της παρέλασης. Στελέχη των δυνάμεων επιβολής της τάξης φύλαγαν τις εισόδους του μετρό. Δημοσκόπηση των Reuters-Ipsos κατέδειξε ότι οι Αμερικανοί ανησυχούν περισσότερο για το ενδεχόμενο μιας τρομοκρατικής απειλής μετά τις επιθέσεις του Παρισιού και θεωρούν την τρομοκρατία ως το πλέον σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Μια δημοσκόπηση των Reuters-Ipsos κατέδειξε ότι οι Αμερικανοί ανησυχούν περισσότερο για το ενδεχόμενο μιας τρομοκρατικής απειλής μετά τις επιθέσεις του Παρισιού και θεωρούν την τρομοκρατία ως το πλέον σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Reuters, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal