Μήνυση θα υποβάλει ο Κουμουτσάκος: Ο Φίλης καλλιεργεί τον σπόρο τη βίας, λέει…




Μήνυση, θα υποβάλλει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, για τον ξυλοδαρμό που υπέστη κατά τη διαδήλωση στο Σύνταγμα, όπως ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μετά την ομιλία του στην Ολομέλεια. Οι τραμπούκοι ήταν χρυσαυγίτες, που προσπάθησαν να καπελώσουν το συλλαλητήριο των Ποντίων εναντίον του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.

«Παρά το γεγονός ότι κάποιοι επιχειρούν να ευτελίσουν την Βουλή, παραμένει το σύμβολο της Δημοκρατίας, με τα όποια προβλήματά της. Η αμέσως παρουσία μου εδώ, ήταν συμβολική και πολιτική και ακριβώς ήθελε να υποδηλώσει ότι οι πολιτικοί οφείλουν να δρουν θεσμικά και η πολιτική να ασκείται στο Κοινοβούλιο» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ανέφερε πως οι προκλήσεις και οι ανιστόρητες δηλώσεις του κ. Φίλη – ο οποίος, όπως είπε, δεν δικαιούται να επικαλείται δύο ιδιότητες, αυτή του υπουργού κι εκείνη του επιστήμονα – είναι το έδαφος που καλλιεργούν τον σπόρο της βίας, της μισαλλοδοξίας, του εξτρεμισμού, στο οποίο φυτρώνουν οι εχθροί της Δημοκρατίας. «Επομένως, υπάρχει αυτός του έδρασε και οι ηθικοί αυτουργοί» είπε ο βουλευτής.

«Θα υποβάλλω μήνυση, την νομική υφή της οποίας θα εξετάσω με τους αρμόδιους νομικούς», ξεκαθάρισε ο κ. Κουμουτσάκος ο οποίος επανέλαβε πως και η επιλογή του αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του ότι οι πολιτικοί πρέπει να απαντούν θεσμικά και με πολιτικές πράξεις.

Απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει ζήτημα καθυστερημένης επέμβασης της Αστυνομίας κατά την επίθεση εναντίον του, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι διαπίστωσε ο ίδιος την επέμβαση των αστυνομικών προς τον χώρο που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα, αλλά δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει αν έγινε καθυστερημένα ή όχι. «Θα το δούμε κι αυτό. Υπάρχει ένα ερωτηματικό» ανέφερε ο βουλευτής.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Αθλια επίθεση από ομάδα ακροδεξιών εναντίον του Γιώργου Κουμουτσάκου

Επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών, που συμμετείχε στο Πανποντιακό Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα δέχθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Μιλώντας στη Βουλή, με εμφανή τα σημάδια της επίθεσης, ο Γιώργος Κουμουτσάκος «έδειξε» το κόμμα της Χρυσής Αυγής, δηλώνοντας ότι «ξέρω υπό την καθοδήγηση ποιων έδρασαν, οι τραμπούκοι που επιχείρησαν να καπηλευτούν των πατριωτισμό των Ελλήνων και πνευματικοί πατέρες ό,τι πιο ακραίου έχει συμβεί στη χώρα, φορείς του ρατσισμού και της δολοφονίας Φύσσα».

Ο κ. Κουμουτσάκος κάλεσε τον πρωθυπουργό να παρέμβει, ενώ κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας ότι με τη δήλωσή του περί γενοκτονίας έδωσε έδαφος στις συμπεριφορές αυτές.

“Επειδή ξέρω και πρόσωπα, επειδή είδα πρόσωπα, ξέρω υπό την καθοδήγηση ποίων αυτοί οι τραμπούκοι έδρασαν, αυτοί οι οποίοι επιχείρησαν να καπηλευθούν τον πόνο και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των ποντιακών σωματείων. Οι πνευματικοί πατέρες είναι αυτοί οι οποίοι έχουν δολοφονήσει, οι οποίοι είναι οι φορείς του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και ό,τι πιο ακραίου υπάρχει στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας” δήλωσε λίγο αργότερα από το βήμα της Βουλής, ο κ. Κουμουτσάκος.

Ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε να υπάρξει “συνολική καταδίκη” και κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη ότι πυροδότησε αυτά που συνέβησαν, ζητώντας την παραίτησή του. “Να αναλογιστεί τι έχει πυροδοτήσει και να πράξει αναλόγως” είπε χαρακτηριστικά.

Από πλευράς της κυβέρνησης, ο υπουργός Παιδείας καταδίκασε την επίθεση στον βουλευτή της ΝΔ, εκφράζοντας τη συμπάθειά του. «Ποιοι οπλίζουν το χέρι των τραμπούκων ποιοι όπλισαν το χέρι του δολοφόνου του Φύσσα; Είναι προφανές οτι η δημοκρατία δεν μπορεί να διαιρείται μπροστά στους τραμπούκους που δεν υποχωρούν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Φίλης.

Στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 2 χιλιάδες άτομα, μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντιδρώντας στις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας περί εθνοκάθαρσης και όχι γενοκτονίας των ποντίων. Οι Ποντιακοί Σύλλογοι καταδίκασαν την επίθεση.

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος ο κ. Κουμουτσάκος, δράστες της επίθεσης ήταν Χρυσαυγίτες, οι οποίοι προσπάθησαν να “καπηλευθούν” το συλλαλητήριο των Ποντίων.

Φωτογραφία ΕΘΝΟΣ
Φωτογραφία ΕΘΝΟΣ

Ανακοίνωση της ΝΔ για την επίθεση κατά των βουλευτών της

Η ΝΔ καταδικάζει την επίθεση κατά των βουλευτών Γιώργου Κουμουτσάκου και Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

«Φασιστοειδή, που εκμεταλλεύτηκαν τη δικαιολογημένη κινητοποίηση των Ποντίων εναντίον των ανιστόρητων και προκλητικών δηλώσεων Φίλη, επιτέθηκαν, προπηλάκισαν και χτύπησαν τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γ. Κουμουτσάκο, ο οποίος ως διπλωμάτης έχει δώσει αγώνα για την υποστήριξη των Δικαίων του Ποντιακού Ελληνισμού. Τραμπούκοι αποπειράθηκαν, επίσης, να χτυπήσουν και το βουλευτή Μ. Βαρβιτσιώτη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνοντας ότι καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τους τραμπουκισμούς και καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο.

Η ΝΔ επίσης καλεί την Ελληνική Αστυνομία να προχωρήσει άμεσα στη σύλληψη και την παραπομπή των δραστών στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

«Καλούμε τέλος την κυβέρνηση και τους υπουργούς που τροφοδοτούν με τις δηλώσεις τους τα φασιστοειδή, να συνέλθουν και να ανακαλέσουν τις ύβρεις που εκτόξευσαν εναντίον του Ποντιακού Ελληνισμού», προσθέτει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

http://mignatiou.com/2015/11/ta-sourgela-tou-chrisavgitikou-ochlou-se-nees-peripeties/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: