Αρκετοί μη Γάλλοι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης στο Παρίσι




Πολλοί αλλοδαποί περιλαμβάνονται μεταξύ των θυμάτων των επιθέσεων που σημειώθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής στο Παρίσι και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 129 άνθρωποι, σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό.

Με βάση τον προσωρινό απολογισμό, στους νεκρούς περιλαμβάνονται:

-Τουλάχιστον δύο Βέλγοι, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου.

-Ένας Ισπανός, ο Αλμπέρτο Γκονθάλεθ Γκαρίδο, 29 ετών. Σύμφωνα με την αδελφή του, παρακολουθούσε τη συναυλία στο Μπατακλάν.

-Ένας Πορτογάλος 63 ετών, μόνιμος κάτοικος Παρισιού, ο οποίος βρισκόταν κοντά στο Σταντ ντε Φρανς.

-Δύο Ρουμάνοι υπήκοοι, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας.

-Δύο νεαρές Τυνήσιες, δύο αδελφές που διέμεναν στην περιοχή του Κρεζό και γιόρταζαν τα γενέθλια μιας φίλης τους.

-Μία Αμερικανίδα, σύμφωνα με τρεις Αμερικανούς αξιωματούχους που μίλησαν στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Πολλοί άλλοι Αμερικανοί έχουν τραυματιστεί.

Ενδέχεται μεταξύ των νεκρών να είναι και ένας Σουηδός, ενώ ένας συμπατριώτης του τραυματίστηκε.

Επίσης, τουλάχιστον ένας Βρετανός σκοτώθηκε στις επιθέσεις του Παρισιού, όμως υπάρχουν φόβοι ότι ενδέχεται να υπάρχουν και άλλοι Βρετανοί υπήκοοι μεταξύ των θυμάτων, ανέφερε κυβερνητική πηγή.

Η κατάσταση είναι “ακόμη ασαφής”, πρόσθεσε η ίδια πηγή, σημειώνοντας ότι αρκετοί είναι τραυματισμένοι και νοσηλεύονται σε γαλλικά νοσοκομεία.

Από το Λος Άντζελες, έγινε γνωστό ότι όλα τα μέλη του αμερικανικού συγκροτήματος Eagles of Death Metal, που έδινε συναυλία στο Μπατακλάν, είναι καλά στην υγεία τους.

Η πληροφορία αυτή προήλθε από έναν συγγενή των μουσικών, όμως η εφημερίδα Los Angeles Times ανέφερε ότι ένας άνθρωπος που “εργαζόταν” με το συγκρότημα σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε.

Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Παρίσι, Γαλλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: