Αποκάλυψη: Αρχηγοί του ΙΚ πανηγυρίζουν για την κατάρρευση του ρωσικού αεροσκάφους




Μια επικοινωνία μεταξύ ηγετικών στελεχών του Ισλαμικού Κράτους στην Ράκα -την ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης στη Συρία- με άτομα στην χερσόνησο Σινά περιείχε κομπασμούς για την κατάρρευση του Airbus A321 της ρωσικής εταιρείας Metrojet το οποίο συνετρίβη το Σάββατο στην περιοχή.

Αυτό μετέδωσε το βράδι το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους, που δεν κατονομάστηκαν.

“Ξεκάθαρα ζητωκραύγαζαν”, ανέφερε ένας αμερικανός αξιωματούχος, σύμφωνα με το NBC. H “συνομιλία” περιελάμβανε κομπασμούς για την κατάρρευση του ρωσικού αεροσκάφους το περασμένο Σάββατο καθώς και περιγραφές για το πώς έγινε η κατάρρευση.

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ υπέκλεψαν – πριν την κατάρρευση του αεροσκάφους – ένα μήνυμα από μέλη μιας οργάνωσης στη χερσόνησο Σινά που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο προειδοποιούσε “ότι κάτι μεγάλο πρόκειται να συμβεί στην περιοχή”.

Το Κρεμλίνο διευκρινίζει πως η αναστολή των ρωσικών πτήσεων δεν σημαίνει πως η συντριβή του Airbus στο Σινά οφειλόταν σε τρομοκρατική επίθεση

Η απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει τις πτήσεις στην Αίγυπτο δεν σημαίνει πως η συντριβή του ρωσικού επιβατικού αεροπλάνου το περασμένο Σάββατο στη χερσόνησο του Σινά προκλήθηκε από τρομοκρατική επίθεση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Οι πτήσεις θα ανασταλούν έως ότου εξασφαλισθεί το απαιτούμενο επίπεδο ασφαλείας σε συνεργασία με το Κάιρο, πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας Αλεξάντρ Νεράντκο δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ότι η υπηρεσία του άρχισε να καταστρώνει τα σχέδια για την αναστολή των πτήσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Αιγύπτου.

REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ουάσινγκτον, United States, Μόσχα, Russian Federation

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: