Βικτώρια Μπέκαμ, όπως βασίλισσα Ράνια




Όλοι παραδέχονται ότι η Βικτόρια Μπέκαμ είναι ένα style icon, καθώς έχει δημιουργήσει και προωθήσει ένα δικό της μοναδικό στιλ.

Όμως στην πρόσφατη σύνοδο κορυφή των Ηνωμένων Εθνών όλοι πρόσεξαν την βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας και δεν έλειψαν οι συγκρίσεις με τη σχεδιάστρια υψηλής ραπτικής Βικτόρια, στο στιλ και την κομψότητα. Οι δύο γυναίκες, όπως εμφανίστηκαν στο κόκκινο χαλί, συναγωνίστηκαν η μία την άλλη στην κομψότητα και όχι μόνο. Έτσι, τόσο η Βικτόρια όσο και η βασίλισσα Ράνια φαίνεται ότι έχουν πολλές περισσότερες ομοιότητες πέρα από την εξωτερική εμφάνιση.

Η βασίλισσα Ράνια, αξιοποιώντας την ιδιότητά της, έχει μία έντονη φιλανθρωπική δράση στις αραβικές χώρες, καθώς ασχολείται με την κακοποίηση των παιδιών και έχει δημιουργήσει ένα συμβουλευτικό κέντρο, ενώ εργάζεται και για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Στο εξωτερικό αναπτύσσει δράσεις, μέσω της Unisef, για ευκολότερη πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Αντίστοιχα, η Βικτώρια, τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιεί τη διασημότητά της για ανθρωπιστικό σκοπό, συμμετέχοντας στην εκστρατεία mothers2mothers στις χώρες της νότιας Αφρικής, αλλά και στην καταπολέμηση του AIDS στην αφρικανική ήπειρο.

Και οι δύο έχουν τέσσερα παιδιά και πρώτη προτεραιότητά τους είναι η οικογένεια, ωστόσο και οι δύο έχουν ένα ιδιαίτερο στιλ και κατατάσσονται στη λίστα με τις πιο καλοντυμένες γυναίκες, έχοντας στην γκαρνταρόμπα τους πολλά επίσημα, επαγγελματικά σετ, αλλά και πολλές τουαλέτες που αποτελούν τη βάση για κάθε γυναικεία ντουλάπα που σέβεται τον… εαυτό της.

Η Βικτώρια είναι μία διάσημη σχεδιάστρια μόδας, η οποία από το 2008 που έβγαλε στην αγορά τη δική της ετικέτα έχει επικεντρωθεί στο να δημιουργεί ρούχα που κάνουν τις γυναίκες να αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους. «Ένα ωραίο ρούχο κάνει μία γυναίκα να αισθανθεί ιδιαίτερη και γι’ αυτό θα πρέπει να είναι ευκολοφόρετο, αλλά και κολακευτικό», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της, εξηγώντας ότι θεωρεί σημαντικό το γεγονός ότι τα ρούχα της μπορεί να φορέσει η ίδια. «Ουσιαστικά σχεδιάζω αυτό που θέλω να φορέσω και αυτό που πιστεύω ότι είναι κατάλληλο για την κάθε στιγμή. Οι γυναίκες θέλουν να αισθάνονται όμορφα στα ρούχα τους, αλλά επίσης θέλουν να δείχνουν σέξι και θηλυκές» πρόσθεσε.

Και ενώ η Βικτώρια πρόσφατα στέφθηκε βασίλισσα της κομψότητας στη Μεγάλη Βρετανία, η βασίλισσα της Ιορδανίας, Ράνια, χαράζει τη δική της πορεία στη μόδα με ένα σοβαρό ύφος. Πολύ συχνά βρίσκεται στη δεκάδα των πιο καλοντυμένων γυναικών και πρόσφατα ψηφίστηκε ως η πιο κομψή βασίλισσα του κόσμου.

Λ. Παπαθανασίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: