Τουρκία: “Αναγνωρίστε όλοι τους Κούρδους ως τρομοκράτες”




Πρέπει να όλοι να υποκύψουν στις απαιτήσεις της Άγκυρας και να αναγνωρίσουν ως τρομοκράτες τους Κούρδους της Συρίας!

Αυτό ζητά το Ανώτατο Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας από τη διεθνή κοινότητα, συνδέοντας το PYD των Κούρδων της Συρίας με τους ΡΚΚ, μερικές μόνο ημέρες μετά την «προειδοποίηση» της Άγκυρας προς ΗΠΑ και Ρωσία να μην εξοπλίσουν το PYD.

«Υπάρχει ανάγκη να καταγραφεί η προέκταση της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης (όπως, κατ’ ευφημισμό αναφέρουν οι Τούρκοι το ΡΚΚ) στην Συρία ως τρομοκρατική οργάνωση, στο διεθνές πεδίο», αναφέρει η ανακοίνωση του Ανωτάτου Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του προέδρου Ερντογάν.

Η ανακοίνωση έρχεται μερικές ώρες μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη Άσαντ στη Μόσχα και το τηλεφώνημα του Ρώσου προέδρου Πούτιν στον Ερντογάν, που ακολούθησε. Στην τηλεφωνική τους συνομιλία ο Ερντογάν επέμεινε ότι πρέπει να καταπολεμηθούν όλες οι «τρομοκρατικές» οργανώσεις και έθεσε και στον Ρώσο πρόεδρο το σκεπτικό του ότι PYD και ΡKK είναι «αδελφές» οργανώσεις.

Η συνεδρίαση αυτή του Ανωτάτου Συμβουλίου Ασφαλείας είναι η τελευταία πριν τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου. Στο συμβούλιο συζητήθηκαν επίσης και η ρωσική και ιρανική εμπλοκή στην Συρία και οι παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου από ρωσικά αεροσκάφη. Τέλος το συμβούλιο επέρριψε την ευθύνη για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα.

Hurriyet, Άγκυρα, Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: