Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα επέλεξε τον Πολ Ράιαν στη θέση του προέδρου της Βουλής




Οι Ρεπουμπλικανοί της Βουλής των Αντιπροσώπων επέλεξαν χθες τον βουλευτή από το Γουισκόνσιν Πολ Ράιαν ως τον επόμενο πρόεδρο του σώματος, στη θέση του απερχόμενου Τζον Μπένερ.

Στη συνεδρίασή τους, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, οι βουλευτές επέλεξαν τον πρών υποψήφιο αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, τον 45χρονο Πολ Ράιαν ο οποίος έχει υποσχεθεί περισσότερη “διαφάνεια” στον τρόπο λειτουργίας της Βουλής.

Σύμφωνα με μία πηγή, ο Ράιαν έλαβε 200 ψήφους έναντι 45 για τον Ντάνιελ Γουέμπστερ, τον πρώην πρόεδρο της Βουλής της Φλόριντας.

Αμέσως μετά την επιλογή του ο Ράιαν υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές, τονίζοντας ότι η χώρα ακολουθεί “λάθος δρόμο”. “Πιστεύουμε ότι η χώρα βρίσκεται στον λάθος δρόμο. Νομίζουμε ότι η χώρα οδεύει στη λάθος κατεύθυνση και έχουμε την υποχρέωση εδώ στη Βουλή (…) να δώσουμε στη χώρα μια εναλλακτική λύση” είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Με την επιλογή του, σημειώσε, “ξεκινά μια νέα μέρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων” και έπλεξε το εγκώμιο του Μπένερ ο οποίος “υπηρέτησε με ταπεινότητα και τιμή και του οφείλουμε ευγνωμοσύνη”. “Όμως αύριο, γυρίζουμε σελίδα. Δεν θα έχουμε μια Βουλή όπως αυτή των περασμένων ετών. Θα προχωρήσουμε μπροστά, θα είμαστε ενωμένοι. Το κόμμα μας έχασε το όραμά του και θα το αντικαταστήσουμε με ένα όραμα”, κατέληξε.

ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: