Τις γυναίκες δημιουργούς στηρίζουν Chanel και Tribeca Film Festival




Το κινηματογραφικό φεστιβάλ της Τραϊμπέκα (Tribeca Film Festival) και ο εμβληματικός οίκος μόδας Chanel ενώνουν τις δυνάμεις τους για να υποστηρίξουν τη νέα γενιά γυναικών σεναριογράφων και σκηνοθετριών.

Όλο το Χόλιγουντ βουίζει από κουβέντες  για το φαινόμενο του σεξισμού και των μισθολογικών ανισοτήτων μεταξύ των δύο φύλων. Κι αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος για να δοθεί βήμα στις γυναίκες παραγωγούς κινηματογραφικών ταινιών, στο πλαίσιο του φεστιβάλ που φιλοξενείται στη ιστορική γειτονιά Tραϊμπέκα της Νέας Υόρκης (σύντμηση της λέξης «Τρίγωνο κάτω από την οδό Κανάλ», Triangle Below Canal Str.) στο νότιο Μανχάταν.

Σε συνεργασία με την Pulse Films, με την στήριξη του οίκου Chanel,  το πρόγραμμα ονομάζεται Through Her Lens. Επί τρεις ημέρες , μέσα στην επόμενη εβδομάδα, επτά κινηματογραφίστριες θα συμμετέχουν σε workshops,ενώ μία από αυτές θα λάβει  χρηματικό έπαθλο 75.000 ευρώ, για την υποστήριξη πρότζεκτ, που αφορά ταινία μικρού μήκους. Μέλη της κριτικής επιτροπής, ανάμεσα σε άλλους, είναι η ηθοποιός Τζούλιαν Μουρ, η σεναριογράφος και σκηνοθέτρια της ταινίας «The Ballad of Jack and Rose» και η σκηνοθέτρια του «American Psycho», Ρεμπέκα Μίλερ.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: