Τη συμβολή και το ρόλο του IOCC τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος σε συνέδριο στην Αθήνα




ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, συμμετείχε στις εργασίες της διεθνούς διασκέψεως με τίτλο Θρησκευτικός και Πολιτισμικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή, που διοργάνωσε 18-20 Οκτωβρίου 2015, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος στην Αθήνα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος στην παρέμβασή του τόνισε ιδιαίτερα την πτυχή της ανθρωπιστικής βοηθείας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσεως που φουντώνει στη Μέση Ανατολή και εξαπλώνεται στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Ιδιαίτερα τόνισε τη συμβολή και το ρόλο του οργανισμού IOCC (Διεθνής Ορθόδοξη Χριστιανική Φιλανθρωπία), ο οποίος αποτελεί τον επίσημο ανθρωπιστικό οργανισμό της Συνόδου Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων στις ΗΠΑ. (βλ. πλήρες κείμενο).

Ο κ. Δημήτριος χαρακτήρισε πολύ σημαντική την πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβερνήσεως και του Υπουργείου Εξωτερικών για την διοργάνωση της διεθνούς διασκέψεως ως μια ευκαιρία κατανοήσεως και συνεννοήσεως σε ένα τοπίο φοβερά δύσκολο όπως είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε δε ότι η παρουσία και η συμμετοχή των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών με πρώτο τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο αλλά και άλλων ηγετών και προσωπικοτήτων από την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής υποδηλοί την κρισιμότητα στην περιοχή και την ελπίδα για άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπισή της.

«Εξαφανίζεται το χριστιανικό στοιχείο και αυτό είναι ανησυχητικό», είπε σε άλλες δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος και σημειώνοντας τη δραστική μείωση του Ορθοδόξου πληθυσμού στη Μέση Ανατολή τα τελευταία χρόνια, τόνισε ότι πρέπει με κάθε τρόπο να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν οι μακρόβιες συνέπειες των συγκρούσεων και των πληθυσμιακών και πολιτισμικών αλλαγών στη περιοχή.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: