Τι γράφει το Βιβλίο Συμβάντων της Αστυνομίας για τη σύλληψη του Αρτέμιου Σώρρα




Του Ελευθέριου Ρήνου

Παρατηρώντας τη σύλληψη του Αρτέμη Σώρρα από τους αστυνομικούς του ΑΤ Ρόδου, δεν μπορούσα να μην παραξενευτώ από την απίστευτη ηρεμία της σκηνής που εξελισσόταν μπροστά στα μάτια μου. Είναι δεδομένο πως ο σχεδιασμός της όλης επιχείρησης, συνδύαζε τον επαγγελματισμό και την απόλυτη υπομονή εκ μέρους των αστυνομικών. Γιατί αν δεν έχεις υπομονή, δεν αντέχεις τρεις ώρες με «τρισεκατομμύρια», δίχως να νοιώσεις λίγο πλούσιος…

Το απίστευτο είναι πως μετά τη σύλληψη, κατά τη διαδικασία του αυτοφώρου, υπήρξε μια περίεργη αντίδραση από τα φανατικά μέλη της οργάνωσης. Για έναν περίεργο λόγο που πραγματικά δεν κατανοώ, αρνούνται πεισματικά πως έγινε η σύλληψη κατά τη διαδικασία του αυτοφώρου, περνώντας με πάλι «γενεές δεκατέσσερις» για τα νέα «ψέματά» μου. Είμαι τυχερός και πανευτυχής συνάμα, που δεν σκέφτηκαν να παραδεχθούν τη σύλληψη και να με συνδέσουν με τη νέα τάξη πραγμάτων, σαν «πράκτορα» με τεράστιες δυνατότητες στον κρατικό μηχανισμό. Μη δίνω και ιδέες βέβαια…

Εντός μικρού χρονικού διαστήματος, κυκλοφόρησε από την πλευρά Σώρρα το εισιτήριό του για τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου, με το οποίο έφυγε από τη Ρόδο προς την Αθήνα στις 7.55 το πρωί της Δευτέρας και μάλιστα με την πασίγνωστη και πανάκριβη εταιρεία Ryanair, η οποία είναι γνωστή για τη χλιδή που προσφέρει στο club των «τρισεκατομμυριούχων».

Το εισιτήριο με το οποίο έφυγε ο Σώρρας από τη Ρόδο, όπως το κοινοποίησε η σελίδα της οργάνωσης Alfeiospotamos
Το εισιτήριο με το οποίο έφυγε ο Σώρρας από τη Ρόδο, όπως το κοινοποίησε η σελίδα της οργάνωσης Alfeiospotamos

Η άρνηση της συγκεκριμένης σύλληψης ξεπερνάει τη δική μου φαντασία. Ίσως να εξηγείται από την αδυναμία των πιο φανατισμένων οπαδών, να αποδεχθούν ότι ο αρχηγός τους μπορεί να συλληφθεί. Με όσα υπερφυσικά και παράλογα έχουν ειπωθεί κατά καιρούς, στην καλύτερη περίπτωση θεωρούν πως ο ηγέτης τους βρίσκεται υπεράνω του Νόμου.

Η τοπική οργάνωση της Ρόδου, που πρέπει να έχει πολλά λεφτά αποθηκευμένα για να προσφέρει τόσες χιλιάδες ευρώ στους ψηφοφόρους, εξέδωσε μια τραγελαφική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία: «Η Ε.ΣΥ Ροδίων ανακοινώνει οτι χθές ημέρα Κυριακή 25/10/2015 μετά την επιτυχή εκδήλωση για την ενημέρωση των πολιτών με θέμα τα ήδη διαπιστευμένα χρηματοοικονομικά εργαλεία που εχουν κατατεθή απο τον κύριο Αρτέμη Σώρρα.  H ομιλία διεξήχθη στην αίθουσα Ακταίον που ομιλητές ήταν ο κ.Αρτέμης Σώρρας και η κ. Βίκυ Χαραλάμπους. Μετά το πέρας της εκδήλωσης παρευρεθήκαμε στο εστιατόριο Λούης παρουσία 35 ατόμων της Ελλήνων Συνέλευσης.  Κατα την είσοδο μας στο εστιατόριο στο προαύλιο χώρο παρευρίσκετο ο δήμαρχος Ρόδου κ.Φώτης Χατζηδιάκος με τα φίλων και συνέτρωγαν. Εκεί έγινε η γνωριμία μεταξύ του κ Αρτέμη Σώρρα και του δημάρχου οι οποίοι αντάλλαξαν λόγια και χειραψία.

Μετά το πέρας του συμποσίου όλα τα μέλη της Ε.ΣΥ συνόδευσαν τον κ. Αρτέμη Σώρρα στο αεροδρόμιο για την αναχώρησή του.  Τα προαναφερθέντα γεγονότα αναφέρονται για τις ψευδές ειδήσης που διαδίδονται με κακεντρεχεια και δόλο προς το πρόσωπο του κ. Αρτέμη Σώρρα και της Ελλήνων συνέλευσις».

Είναι σαφές, πως παρά τα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη της ανακοίνωσης, τα μέλη δεν κατάλαβαν το παραμικρό. Δηλαδή έγινε μια σύλληψη από περίπου δέκα αστυνομικούς και οι παρευρισκόμενοι δεν πήραν μυρωδιά! Στη συνέχεια, όλα τα μέλη της τοπικής οργάνωσης «συνόδεψαν τον κ. Αρτέμη Σώρρα στο αεροδρόμιο για την αναχώρησή του»!!! Μα το εισιτήριο που οι ίδιοι άνθρωποι έδωσαν στη δημοσιότητα έγραφε ότι ο Σώρρας έφυγε στις 07.55 το πρωί!!! Ελπίζω μόνο να μην ήταν ακόμη εκεί ο Δήμαρχος Ρόδου, γιατί σίγουρα το εστιατόριο είχε κλείσει στις 7.55 το πρωί.

Κάποιοι από τους οπαδούς προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω. Με το ύφος και τη δημόσια παρρησία τους στο διαδίκτυο πρόσθεσαν μια ενδιαφέρουσα νότα στα πραγματικά γεγονότα:

«Ευάγγελος Ηρακλείδης ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.!! ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΜΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΟΙΡΟΜΕΡΗΝΟ ΜΕ ΜΑΤΙΑ».

«Γιάννης Καλογερόπουλος ΟΤΑΝ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΕ ΒΑΡΑΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ………… ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΟΤΙ ΣΟΥΡΘΕΙ ….»

«ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΡΡΙΣΗΣ ΜΑΣΟΝΑΚΙΑ !!!!! ΘΑ ΚΑΕΙΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ !!!!!! «

«Κατερίνα-Διοτίμα Σπανού ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΠΕΕΕΕ, ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ… ΤΑ ΜΠΕΕΕΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ !!! ΤΑ ΜΠΕΕΕΕ ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΝ ΠΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΦΕ ΑΠΟ ΡΟΔΟ!!!»

«Βασίλειος Σωτήρας, αφού οι απάτες περί σύλληψης Σώρρα δεν έπιασαν για τις ΗΠΑ, τώρα μιλούν για σύλληψη Σώρρα στην Ελλάδα και τελικά ο φακός τον συνέλαβε να συνεστιάζει με Έλληνες στην Ρόδο»

«Vaya Sorra Ελ Ρίνιο,δεν φτάνει που αερογ@@@@ς, απο χθες αεροδικάζεις κιόλας».

«Χρηστος Ξουρης ΡΕ ΤΟ ΧΟΙΡΟΜΕΡΙ ΜΕ ΜΑΤΙΑ…ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ …ΖΗΛΕΥΕΙ,ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΜΑΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΦΑΙ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΕΞΙΛΕΩΣΗ !! ΤΟ ΖΩΟ»

«Γρηγορης Βαρυτιμιαδης ΧΟΙΡΟΜΕΡΙ ΜΕ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ…ΤΙ ΦΟΒΗΘΗΚΕΣ..ΜΗ ΣΕ ΦΑΝ …ΨΑΡΙΑ ΤΡΩΓΑΝΕ ΒΡΕ ΖΩΟΟΟ ..ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΤΟ ΜΕΝΟΥ …ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΧΩΝΕΨΟΥΝ ΒΡΑΔΙΑΤΙΚΑ…ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΟΡΤΗΓΟ ΓΚΑΖΟΖΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ…»

«Γιάννης Καλογερόπουλος ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΡΗΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΙΔΕΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ !! ΥΠΕΡ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΘΕΜΑ»

Σε αντίθεση με τα ευγενικά μηνύματα των φανατικών, είναι δεδομένη η «αγένεια» του δικηγόρου Ιωάννη Καραμιχάλη, που μαζί μου παρακολούθησε τη σύλληψη και δήλωσε:

«Επειδή ήμουν μπροστά στη σύλληψη του Σώρρα, έξω από την καφετέρια «ΑΚΤΑΙΟΝ» της Ρόδου, ο άνθρωπος συνελήφθη κανονικότατα και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατήθηκε, έως ότου ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελέας. Η Εισαγγελέας όπως μας ενημέρωσε την επόμενη ημέρα, ζήτησε από την αστυνομία να τον αφήσει ελεύθερο λίγο μετά, επειδή κάποιο από τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται δεν είναι αυτόφωρο, και παρέπεμψε την εκδίκαση της μήνυσης εναντίον του σε τακτική δικάσιμο. Το ότι μετά τη σύλληψή του η Εισαγγελέας διέταξε να αφεθεί (προσωρινά) ελεύθερος δεν αναιρεί το γεγονός ότι συνελήφθη και κατηγορείται.

Αν λοιπόν ο Σώρρας ή κάποιοι συνοδοιπόροι του θέλουν να αποσιωπήσουν το γεγονός, να το κάνουν με τις ευλογίες μου. Αν θέλουν όμως να το διαψεύσουν ας το ξανασκεφτούν, γιατί στην αστυνομία της Ρόδου υπάρχει η έκθεση σύλληψης, στη δε Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου η σχηματισθείσα δικογραφία.

Επισημαίνω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα να αναδημοσιευθούν τα γεγονότα που παραπάνω εκθέτω, διότι αποδεικνύονται από τα έγγραφα της Εισαγγελίας για οποιονδήποτε τα αμφισβητεί.

Αντίγραφο του Βιβλίου Συμβάντων από το Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου, υπογεγραμμένο από το Διοικητή του Τμήματος. Έχουν καλυφθεί κάποια στοιχεία για να προστατευθούν τα προσωπικά
Αντίγραφο του Βιβλίου Συμβάντων από το Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου, υπογεγραμμένο από το Διοικητή του Τμήματος. Έχουν καλυφθεί κάποια στοιχεία για να προστατευθούν τα προσωπικά

Και κάτι ακόμη : Επειδή στη συγκεκριμένη συγκέντρωση υπήρχε συγγενικό μου πρόσωπο, σας μεταφέρω τη δυσφορία του όταν, όντας χριστιανός ορθόδοξος και πολύ θρήσκος, υποχρεώθηκε από το Σώρρα και τους εκεί ακολούθους του, να ορκιστεί στους αρχαίους ελληνικούς Θεούς. Απ’ ότι μάθαμε στο σχολείο, οι αρχαίοι Έλληνες σέβονταν τις θρησκείες των άλλων. Ας προσπαθήσει και ο Σώρρας να πράξει το ίδιο όσο δύσκολο κι αν είναι γι’ αυτόν».

Μετά την παράθεση της δήλωσης του κ. Καραμιχάλη, τι άλλο θα μπορούσα να πω εγώ μπροστά σε τόσες δεκάδες οπαδούς του Σώρρα που βρίσκονταν μαζί του στη Ρόδο και τους χιλιάδες υποστηρικτές τους που είναι τόσο σίγουροι για όλα όσα τους λένε. Μάλλον τίποτα, σωστά;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: