Στήριξη από τον Καναδά στη συνεργασία της “ΕΛΠΙΔΑΣ” με το καναδικό νοσοκομείο Sick Kids




Ένα τριήμερο πολιτιστικό φεστιβάλ γεμάτο ελπίδα που συγκεντρώνει κάθε χρόνο πάνω από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες και οργανώνει το Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Danforth, στον Καναδά, θα διαθέτει πλέον μέρος από τα έσοδα του στη επιστημονική συνεργασία της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ” με το νοσοκομείο Sick Kids του Καναδά.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο “ΕΛΠΙΔΑ”, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, πλαισιωμένη από τον Ρέιμοντ Κινγκ (Raymond King), διευθυντή Ανάπτυξης και Διεθνών Προγραμμάτων του Νοσοκομείου Sick Kids, και τον διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”, Μανώλη Παπασάββα, ενημέρωσαν σήμερα τους δημοσιογράφους για τις εξελίξεις στη σημαντική αυτή συνεργασία που ξεκίνησε το 2013, με την υπογραφή του συμφώνου αδελφοποίησης των δυο νοσοκομείων.

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθησαν ο πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα, Ρόμπερτ Πεκ (Robert Peck) και η σύζυγός του, Μαρία, που, όπως υπογράμμισε η Μ.Βαρδινογιάννη, κατά την ομιλία της, η βοήθειά τους στο έργο της “ΕΛΠΙΔΑΣ” είναι ανεκτίμητη.

«Χάρη σ’ αυτούς, ευαισθητοποιήθηκαν πολλοί νέοι φίλοι και φορείς, που εν συνεχεία στάθηκαν αρωγοί στο έργο της ΕΛΠΙΔΑΣ. Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι με δική τους πρωτοβουλία το Cirque de Soleil αφιέρωσε μία παράστασή του στα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ. Δική τους επίσης ήταν η ιδέα της οργάνωσης της συναυλίας της Νάνας Μούσχουρη στο Τορόντο “Α night to Remember”, την οποία σίγουρα δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, ώστε να συγκεντρωθούν έσοδα για το πρόγραμμα αδελφοποίησης του Sick Kids Hospital και του νοσοκομείου μας», τόνισε η κ. Βαρδινογιάννη, η οποία απένειμε στον πρέσβη του Καναδά το τιμητικό δίπλωμα του Συλλόγου “ΕΛΠΙΔΑ”.

Ο κ. Πεκ, βαθιά συγκινημένος, είπε ότι ήταν μεγάλη του τιμή και μεγάλη του χαρά που του δόθηκε η ευκαιρία να συμβάλει στο μεγάλο έργο της “ΕΛΠΙΔΑΣ”, και υπογράμμισε: «Για μένα η Μαριάννα ήταν μια έμπνευση, η αφοσίωση και το πάθος της στο τεράστιο κοινωνικό της έργο, η διεθνής δράση της, με ευαισθητοποίησαν από την πρώτη στιγμή, και στα χρόνια που έρχονται απ’ όπου και αν βρίσκομαι και με όποιον τρόπο μπορώ θα συνεχίσω να είμαι δίπλα της και να βοηθάω το έργο της».

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Γεωργιάδης, πρόεδρος της εταιρείας «Κrinos Foods Canada» και πρόεδρος του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Danforth (ΒΙΑ), παίρνοντας τον λόγο, είπε ότι το Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Danforth, εδώ και 22 χρόνια οργανώνει ένα τριήμερο πολιτιστικό φεστιβάλ στο Τορόντο, το «Krinos Taste of the Danforth» και ότι μέρος των εσόδων από το φεστιβάλ αυτό θα διατίθεται κάθε χρόνο για την ενίσχυση του επιστημονικού προγράμματος των δυο νοσοκομείων.

Η κ. Βαρδινογιάννη τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του, του απένειμε την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου “ΕΛΠΙΔΑ” και τον παρακάλεσε να μεταφέρει τις ευχαριστίες της στον πρόεδρο του Φεστιβάλ “Krinos Taste of the Danforth”, Κωνσταντίνο Βοϊδονικόλα, καθώς και στους Έλληνες του Καναδά που δίνουν ένα τόσο δυναμικό “παρών” στον αγώνα της “ΕΛΠΙΔΑΣ”.

Ο κ. Κινγκ αναφέρθηκε στη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειωθεί στη μετεκπαίδευση ιατρών και νοσηλευτών της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων, με ομάδες του Ογκολογικού που μεταβαίνουν στο Sick Kids, καθώς και με ομάδες του Sick Kids, που έρχονται εδώ, και επισήμανε ότι παράλληλα προχωράει και η δημιουργία παιδιατρικής βάσης δεδομένων που θα συμβάλλει στην τεχνογνωσία των μεταμοσχεύσεων και τη βελτίωση των θεραπευτικών μεθόδων. «Ο παιδικός καρκίνος, είπε ο κ. Κινγκ, δεν έχει σύνορα. Και για μας, στο Sick Kids Hospital, είναι πολύ σημαντικό να συμβάλουμε στην υλοποίηση του οράματος της κ. Βαρδινογιάννη, που με τόσο πάθος το υπηρετεί, και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συνεργαζόμαστε με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων, που επιτελούν ένα σπουδαίο έργο».

Τέλος, μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης έστειλε για άλλη μια φορά από το Παρίσι, όπου βρίσκεται, η Νάνα Μούσχουρη, που επίσης είχε προσκληθεί στη συνέντευξη Τύπου.

Μ. Κεφαλογιάννης, Αθηναϊκό Πρακτορείο, ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: