Η αστυνομία ανακρίνει δημοσιογράφους του “Πολίτη”!




Βάσει γραπτών οδηγιών της Νομικής Υπηρεσίας ενέργησε η Αστυνομία και προχώρησε σε ανακρίσεις δημοσιογράφων της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ στο πλαίσιο έρευνας. Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, σχολιάζοντας αντιδράσεις κομμάτων για τις ανακρίσεις δημοσιογράφων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι “υπήρχαν γραπτές οδηγίες από την Νομική Υπηρεσία και ενεργήσαμε βάσει των οδηγιών”.

Πρόσθεσε ότι “με την ολοκλήρωση της έρευνας ο φάκελος θα σταλεί στην Νομική Υπηρεσία για περαιτέρω εξετάσεις”.

Με χθεσινό του δημοσίευμα ο «Πολίτης» κάνει λόγο για καταστρατήγηση της ελευθεροτυπίας σε μια προσπάθεια τρομοκρατίας του τύπου.

Τις πόρτες του ΤΑΕ Αρχηγείου πέρασε χθες ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Σωτήρης Παρούτης, ο οποίος κλήθηκε να «δώσει» τις πηγές της εφημερίδας.

Η ανάκριση έγινε στη βάση δικαστικού κανόνα ο οποίος εφαρμόζεται όταν ένα πρόσωπο θεωρείται ύποπτο διάπραξης ποινικών αδικημάτων. Στην προκειμένη περίπτωση ο ανακριτής ενημέρωσε πριν από τη λήψη κατάθεσης ότι οι δημοσιογράφοι που θα ανακριθούν θεωρούνται ύποπτοι για παραβίαση της νομοθεσίας που αφορά στο τραπεζικό απόρρητο και της νομοθεσίας για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΣ ΕΔΕΚ αναφέρει ότι η ανάκριση δημοσιογράφων της εφημερίδας “Πολίτης” στο πλαίσιο έρευνας για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων είναι τουλάχιστον ατυχής και αντιβαίνει βασικές δημοκρατικές αρχές οι οποίες είναι πλήρως κατοχυρωμένες και αδιαμφισβήτητες.

Σε δική του ανακοίνωση το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών “καταδικάζει με έντονο τρόπο την προσπάθεια `τρομοκρατίας` κατά δημοσιογράφων της εφημερίδας `Πολίτης`, για τη δημοσίευση της λίστας με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια Βουλευτών”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: