Σοφία Παπαϊωάννου: «Έχω λείψει από την οικογένειά μου»…




Η Σοφία Παπαϊωάννου έχει στο ενεργητικό της αρκετές αποκλειστικές συνεντεύξεις αλλά και σημαντικές έρευνες, δοσμένες πάντα με εγκυρότητα και αντικειμενικότητα. Η δημοσιογράφος έδωσε πρόσφατα συνέντευξη εφ όλης της ύλης στο Mytv και δήλωσε πως της αρέσει ο χαρακτηρισμός «δημοσιογράφος παντός καιρού»:

«Μου αρέσει να είμαι δημοσιογράφος «παντός καιρού», όπως το λέτε. Αυτή η ιδιότητα μου δίνει δύναμη και με κάνει να μη βαριέμαι. Γιατί, γενικότερα, στη ζωή μου βαριέμαι εύκολα και αναζητώ νέα πρόσωπα και καταστάσεις. Οπότε, το ίδιο κάνω και στη δουλειά μου. Μία αποκλειστική συνέντευξη μου αρέσει πάρα πολύ. Η συνέντευξη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με κράτησε σε ένταση όλη την ώρα. Τον είχα απέναντι μου και τον ρώτησα ό,τι ήθελα. Σε αυτές τις συνεντεύξεις έχω όλα τα στοιχεία στο κεφάλι μου και δεν κοιτώ σχεδόν ποτέ σημειώσεις. Ακολουθώ τον ρυθμό και την ένταση της συνέντευξης για να φτάσω στην ουσία του ανθρώπου που έχω απέναντι μου. Συνεπώς, ναι, οι αποκλειστικές συνεντεύξεις μου αρέσουν πολύ. Από την άλλη, η μαγεία ενός ωραίου μοντάζ και μιας όμορφης εκ-πομπής με εικόνα δεν συγκρίνεται με τίποτα. Υπάρχουν κάποιες εκπομπές ή κάποια αποσπάσματα από εκπομπές που έχω κάνει στις οποίες θυμάμαι ακόμα τη στιγμή που δένονταν ο ήχος, η εικόνα και το κείμενο και δημιουργούσαν ένα μαγευτικό αποτέλεσμα – τουλάχιστον για εμένα» τόνισε χαρακτηριστικά.

-Είστε από τις ελάχιστες γυναίκες που έχουν συνδέσει το όνομα τους με την ερευνητική δημοσιογραφία. Δύσκολο είδος… Ποιο είναι το κόστος στην κοινωνική και την προσωπική σας ζωή;

«Δεν θεωρώ ότι αυτό το οποίο κάνω είναι αποκλειστικά ερευνητική δημοσιογραφία. Κάποιες εκπομπές είναι ερευνητικές, κάποιες άλλες απλά δημοσιογραφικές. Νομίζω ότι οι γυναίκες είμαστε πολύ καλές στην έρευνα και τπ δημοσιογραφία, γιατί έχουμε πρακτικό μυαλό και είμαστε οργανωτικές και επίμονες. Όλα αυτά είναι στοιχεία της έρευνας. Επίσης, ακούμε τους άλλους και έχουμε διαίσθηση για το πότε κάποιος ψεύδεται ή φοβάται. Όλα αυτά τα στοιχεία είναι σημαντικά για τη δημοσιογραφία. Σίγουρα έχω λείψει από την οικογένεια μου, τον άντρα μου, τα παιδιά μου και τους φίλους μου, όσο όμως έχουν λείψει όλες οι εργαζόμενες μητέρες. Συμβουλεύω τα παιδιά μου να διαλέξουν επαγγέλματα που θα τους προσφέρουν ευτυχία μέσα από τη δημιουργία και προσπαθώ να είμαι παράδειγμα για εκείνα».

MyTv, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: