Σκίμπε: Υπερήφανος που θα δουλέψω στην Εθνική Ελλάδας




Τις πρώτες δηλώσεις του ως ομοσπονδιακός εκλέκτορας της Εθνικής Ανδρών έκανε ο Μίχαελ Σκίμπε, μετά την υπογραφή του διετούς συμβολαίου του στα γραφεία της ΕΠΟ.

Ο 50χρονος Γερμανός δήλωσε υπερήφανος που αναλαμβάνει την καθοδήγηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και δεσμεύθηκε ότι οι διεθνείς θα καταθέτουν και την ψυχή τους σε κάθε αγώνα.

«Μεγαλύτερή μου εμπειρία και ευχαρίστηση ήταν όταν δούλευα στην Εθνική Γερμανίας με τον Ρούντι Φέλερ. Γνωρίζω καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήταν μεγάλη έκπληξη και επιτυχία όταν η Ελλάδα κατάκτησε το EURO 2004. Αυτός ήταν και ένας λόγος που ήρθα στην Ελλάδα» τόνισε ο Σκίμπε.

«Είμαι υπερήφανος που θα δουλέψω ως προπονητής στην Εθνική Ελλάδος. Είναι γενικά τιμή σε οποιονδήποτε προπονητή να δουλεύει σε μια Εθνική ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και το Δ.Σ. που με επέλεξε. Θέλω να την καθοδηγήσω πάλι στις επιτυχίες και φυσικά στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Υπόσχομαι ότι οι Έλληνες παίκτες θα καταθέσουν και την ψυχή τους στο γήπεδο» πρόσθεσε.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο, πάντως, δεν είναι άγνωστο στον Σκίμπε, ο οποίος έχει συνεργαστεί με Έλληνες ποδοσφαιριστές στο παρελθόν («έχω δουλέψει με Έλληνες, στην Αϊντραχτ, όπως τον Λυμπερόπουλο, τον Αμανατίδη και τον Γκέκα»), ενώ ακόμη δεν μίλησε με τον Ότο Ρεχάγκελ: «Ήθελα πρώτα να συμφωνήσω με την Ομοσπονδία και μετά να του μιλήσω. Ακόμα δεν έχω μιλήσει μαζί του. Πάντα έλεγα τα καλύτερα για αυτόν». Όσο για το εάν έχει την ίδια φιλοσοφία με τον συμπατριώτη του; «Η φιλοσοφία εξαρτάται από την ποιότητα των παικτών. Πρέπει να έχουμε δυνατή άμυνα και να σκοράρουμε» απάντησε.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: