Συνάντηση Τσίπρα-Σουλτς για αξιολόγηση, προσφυγικό – Επαφές με Ευρωαριστερά




Η συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις διαδικασίες αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, αλλά και οι ελληνικές θέσεις για το προσφυγικό, συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, αντικείμενο της μεταξύ τους συζήτησης ήταν η συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις διαδικασίες αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Επίσης παρουσιάστηκαν οι ελληνικές θέσεις σε σχέση με το προσφυγικό. Στο πλαίσιο αυτό τονίστηκε και από τις δύο πλευρές η ανάγκη μεγαλύτερης οικονομικής στήριξης των χωρών πρώτης υποδοχής προσφύγων, καθώς και η συγκρότηση ενός βιώσιμου μηχανισμού επανεγκατάστασης προσφύγων.

Αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με την πρόεδρο της ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκάμπι Τσίμερ, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυγής για το μεταναστευτικό.

Στην συνάντηση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, επιβεβαιώθηκε η αποφασιστική στήριξη της Ευρωομάδας της Αριστεράς στην πρωτοβουλία για ενίσχυση του ρόλου του Ευρωκοινοβουλίου στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Συζητήθηκε επίσης το προσφυγικό καθώς και οι πολιτικές εξελίξεις και η αναβάθμιση του πολιτικού ρόλου της Αριστεράς στην Ευρώπη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Νίκος Ξυδάκης.

Αθηναϊκό Χαρακτήρα, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: