Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, οι προωθούμενες μεταρρυθμίσεις και το θέμα του χρέους, τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον αναπληρωτή υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Ντάλιπ Σινγκ, τον οποίο συνόδευε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντέιβιντ Πιρς.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, στη συνάντηση, η οποία εξελίχθηκε σε θετικό κλίμα, ο κ. Σιντς αναφέρθηκε στην ύπαρξη απόλυτης ομοφωνίας για την ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Επισήμανε, επίσης ότι είναι σημαντικό να διαγράφεται πρόοδος από την ελληνική κυβέρνηση στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε για την πρόοδο του προγράμματος, την προσπάθεια την οποία καταβάλλει η κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο, την πορεία προς την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το θέμα του χρέους.

Διαβεβαίωσε, παράλληλα ότι οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν, σύμφωνα με το πρόγραμμα, επισημαίνοντας, πάντως ότι θα πρέπει και οι θεσμοί, από την πλευρά τους, να επιδείξουν ευελιξία σε εκκρεμή θέματα με σημαντικές κοινωνικές επιπτώσεις.

Ο.Εμμ. Αθηναϊκό Πρακτορείο, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: