Προστάτης των Παλαιστινίων η Τουρκία: Κατηγορεί το Ισραήλ για “χρήση βίας”




Με βαριές εκφράσεις, η κατοχική δύναμη Τουρκία, που παραβιάζει κάθε κανόνα στην Κύπρο για 41 χρόνια, «καταδικάζει» τη χρήση βίας από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά των Παλαιστινίων και την «προκλητική και αυθαίρετη» συμπεριφορά του Τελ Αβίβ.

Η Άγκυρα, συνεχίζοντας να εμφανίζεται ως ο προστάτης των απανταχού αδικημένων μουσουλμάνων, ασκεί κρητική στο Ισραήλ, χωρίς λόγο, για πράγματα που οι δικές της δυνάμεις διαπράττουν, καθημερινά κατά των Κούρδων, για παράδειγμα.

Τις τελευταίες ημέρες τα περιστατικά βίας στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ, έχουν πολλαπλασιαστεί, με θύματα εκατέρωθεν.

Φυσικά η Άγκυρα, λειτουργώντας ως συνέχεια του οθωμανικού χαλιφάτου, επιρρίπτει τις ευθύνες, αποκλειστικά, στο Ισραήλ, λόγω της εισόδου Ισραηλινών στο τέμενος αλ Ακσά, στην Ιερουσαλήμ.

Οι Τούρκοι φυσικά ψεύδονται ασύστολα, ως συνήθως, καθώς το ίδιο το Ισραήλ απαγορεύει στους πολίτες του να εισέρχονται στην περιοχή του τεμένους, το οποίο πάντως έχει κτιστεί στα ερείπια του Ναού του Σολομώντα.

Η Τουρκία έχει αναδειχθεί στον μεγάλο προστάτη της παλαιστινιακής Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας και η οποία επιχείρησε, με τουρκική ενίσχυση, να ανατρέψει, πραξικοπηματικά τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς, ο οποίος διασώθηκε από τους Ισραηλινούς.

Hurriyet, Άγκυρα, Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: