ΠΟΕΣΥ: Θα αντιδράσουμε σε “αντιδημοσιογραφικά” άρθρα του νομοσχεδίου




Την απάλειψη από το νομοσχέδιο για τα μέσα ενημέρωσης, «των άρθρων που δεν διασφαλίζουν την ελευθερία και ανεξαρτησία της ενημέρωσης και το εργασιακό μέλλον των δημοσιογράφων» ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας συνεδρίασε εκτάκτως χθες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, στη συνεδρίαση επικράτησε «αγωνιστικό μαχητικό κλίμα για τα άμεσα προβλήματα του κλάδου», όπως το ασφαλιστικό και ιδιαίτερα το υπερεπείγον θέμα της ψήφισης του νομοσχεδίου για τις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών.

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, η ΠΟΕΣΥ διαπιστώνει ότι συγκεκριμένες διατάξεις του που αφορούν τα κρατικά μμε «μετατρέπουν τους δημοσιογράφους σε δημόσιους υπαλλήλους» και παράλληλα καταφέρεται ενάντια στη μετατροπή των δημοτικών καναλιών σε ανώνυμες εταιρείες, στην αναλογική – γεωγραφικά – απασχόληση και άλλες «αντιδημοσιογραφικές» διατάξεις του.

Η Ομοσπονδία εξάλλου, καταδικάζει τον αποκλεισμό της από τη διαδικασία ακρόασης των κοινωνικών φορέων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και προειδοποιεί πως σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν αποσύρει τις παραπάνω επίμαχες διατάξεις του νομοσχεδίου, «ο κλάδος θα αντιδράσει ενωμένος με κάθε τρόπο».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: