Παυλόπουλος: “Αστείρευτη πηγή έμπνευσης το ΟΧΙ του 1940”




«Αστείρευτη πηγή έμπνευσης για το έθνος των Ελλήνων αποτελεί το παλλαϊκό ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά τη λήξη της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

«Πρωτίστως μας εμπνέει ως προς το ότι η Δημοκρατία, και η δίδυμη αδελφή της η Ελευθερία, συνθέτουν διαχρονικώς την συλλογική μας συνείδηση, της οποίας τα κύρια συστατικά είναι η Παιδεία και το Θάρρος.

»Μ’ αυτά τα ιστορικά μας εφόδια και με αρραγή ενότητα μπορούμε και πρέπει να επιτύχουμε τους εθνικούς μας στόχους και ιδίως να υπερασπισθούμε τον Άνθρωπο, το Κράτος Δικαίου και την Κοινωνική Δικαιοσύνη. Χρόνια πολλά. Καλή δύναμη και ο Θεός μαζί μας», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Η παρέλαση έγινε χωρίς κάγκελα και με διακριτική την παρουσία της Αστυνομίας. Οι πολίτες πήραν θέσεις πολύ κοντά στην εξέδρα των επισήμων και κατά μήκος της διαδρομής, από όπου παρακολούθησαν την παρέλαση πεζοπόρων και μηχανοκίνητων πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων, ενώ από αέρος σε εντυπωσιακούς σχηματισμούς έκαναν την εμφάνιση τους μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, πριν αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη για την Αθήνα, επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Ο κ. Παυλόπουλος ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο του νοσοκομείου Βασίλη Παππά στη Β΄Χειρουργική Κλινική Παίδων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και ενημερώθηκε από το διοικητικό συμβούλιο για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του και κυρίως τις ελλείψεις σε προσωπικό.

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας και ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Γιώργος Κίρκος.

Αθηναϊκό Πρακτορείο, Θεσσαλονίκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: