Παλικάρι στο Ζάγκρεμπ ο Ολυμπιακός, 1-0 την Ντιναμό




Μία ακόμη μαγική νύχτα για τον ευρωπαίο Ολυμπιακό στη φάση των ομίλων του Champions League. Μετά το Εμιρέιτς, οι «ερυθρόλευκοι» άλωσαν και το Μάξιμιρ του Ζάγκρεμπ και πλέον κρατάνε στα χέρια τους την υπόθεση πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας, με τον Ιντέγε να σκοράρει στο 79ο λεπτό, επικράτησαν 1-0 της Ντιναμό στην Κροατία, έφτασαν τους έξι βαθμούς και πλέον ισοβαθμούν με την Μπάγερν Μονάχου στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στον 6ο όμιλο. Επόμενη ευρωπαϊκή στάση για τον Ολυμπιακό, θα είναι το ματς της 4ης Νοεμβρίου με την Ντιναμό στο «Γ. Καραϊσκάκης», εκεί όπου ευελπιστεί ότι θα εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ WWW.PHILENEWS.COM:

«Χρυσός» σκόρερ για τον Ολυμπιακό ο Ιντέγε με τρομερή προσωπική ενέργεια και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζεται απλώς να διαφυλάξουν την έδρα τους.

Βέβαια τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα αν η Άρσεναλ δεν κέρδιζε την Μπάγερν αλλά και πάλι όλα εξαρτώνται από τον ίδιο και πως θα διαχειριστεί τις δύο μεγάλες εκτός έδρας νίκες.

Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν από το Ζάγκρεμπ με… επαγγελματικό τρόπο. Δίχως να εντυπωσιάσει ο Ολυμπιακός έφταξε φάσεις για γκολ, κατάφερε να μην κινδυνέψει ιδιαίτερα και σε μία φάση από το… πουθενά ο Ιντέγε με εντυπωσιακό τρόπο μετέτρεψε σε γκολ μία βαθιά μπαλιά που έμοιαζε… χαμένη.

Ο Ολυμπιακός άρχισε με προσανατολισμό να μην επιτρέψει στον αντίπαλο να βρει ρυθμό, ωστόσο στο πρώτο 20άλεπτο ούτε ο ίδιος κατάφερε να πατήσει καλά στο γήπεδο. Ωστόσο όταν έφυγε ο εκνευρισμός από τους παίκτες και οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν ηρεμία, κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί.

Οι παίκτες του Σίλβα έψαξαν το σουτ και σε τέσσερις περιπτώσεις από το 24′ ως και το 32′ έφτασαν με αξιώσεις στην αντίπαλοι εστία αλλά τα σουτ των Πάρντο, Κασάμι, Φορτούνη και πολύ περισσότερο του Ομάρ δεν είχαν την επιθυμητή κατάληξη. Ενδιάμεσα η Ντινάμο προσπάθησε κυρίως με στημένα να περάσει την μπάλα στην περιοχή του Ολυμπιακού αλλά εκεί ο Ρομπέρτο ήταν αλάνθαστος.

Στο δεύτερο μέρος η πρώτη καλή φάση άνηκε στους γηπεδούχους, με τον Ολυμπιακό να είναι τυχερός καθώς μετά από μία εξαιρετική προσπάθεια των Κροατών ο Άντολιτς «σημάδεψε» το δοκάρι. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ιντέγε μετά από σέντρα του Πάρντο απέτυχε να σκοράρει προ κενής εστίας.

Ο ρυθμός έπεσε με τις δύο ομάδες να ψάχνουν δυνάμεις για να βρουν το γκολ και οι Κροάτες ανησύχησαν τον Ολυμπιακό στο 77′ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ -του πολύ καλού Μασάντο κόντρα στην πρώην ομάδα του- και κόντρα στον Μποτία η μπάλα βγήκε… βασανιστικά κόρνερ χτυπώντας στη ρίζα του δοκαριού.

Και κάπου εκεί… μίλησε ο Ιντέγε. Ο Σιόβας έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Ιντέγε κατέβασε την μπάλα έκανε την κούρσα και όταν είδε πως δεν έχει στήριγμα μέσα στην περιοχή, πλάσαρε στην κλειστή γωνία σημειώνοντας με ένα εξαιρετικά δύσκολο σουτ το 0-1!

Στη συνέχεια οι Κροάτες προσπάθησαν να βρουν τους χώρους για να φτάσουν στην ισοφάριση αλλά ο Ολυμπιακός έπαιξε σωστά με το χρόνο φεύγοντας με τη μεγάλη νίκη.

ΣΚΟΡΕΡ: 79′ Ιντέγε

ΔΟΚΑΡΙ: 52′ Άντολιτς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 41′ Τάραβελ, 80′ Σουντανί – 76′ Ομάρ, 82′ Σιόβας

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ταλιαβέντο (Ιταλία)

ΝΤΙΝΑΜΟ (Ζ. Μάμιτς): Εντουάρντο, Μάτσελ, Τάραβελ, Άντολιτς, Μασάντο, Γκονσάλο Σάντος, Πίβαριτς, Ρογκ (87′ Τσόριτς), Σουντανί, Φερνάντες (73′ Ενρίκεζ), Χόντζιτς (61′ Πιάτσα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μ. Σίλβα): Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης (72′ Ντομίνγκεζ), Σεμπά, Πάρντο (83′ Σαλίνο), Ιντέγε

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: