Ολυμπιακοί 2016: Περικοπές στο κόστος για να αποφευχθεί υπέρβαση του προϋπολογισμού




Η οργανωτική επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο πιέζει για εξοικονόμηση χρημάτων, προκειμένου να αποφευχθεί η υπέρβαση του προϋπολογισμού της (1,9 δισ. δολάρια ή περίπου 1,686 δισ. ευρώ) κατά περίπου 10%, όπως δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου.

Στην τελική ανασκόπηση των δαπανών προτού αρχίσουν οι Αγώνες σε δέκα μήνες, ζητείται από κάποια τμήματα να μειώσουν το προβλεπόμενο κόστος κατά 30%. «Πρέπει να οργανώσουμε τους Αγώνες για να είναι οικονομικά βιώσιμοι. Δεν υπάρχει άλλος χώρος για αλόγιστες υπερβολικές δαπάνες» τόνισε χαρακτηριστικά ο διευθυντής επικοινωνίας των Αγώνων του 2016, Μάριο Αντράντα.

Ο προϋπολογισμός της οργανωτικής επιτροπής προέρχεται από ιδιωτική χρηματοδότηση, αλλά τυχόν έλλειμμα θα πρέπει να καλυφθεί από την κυβέρνηση της Βραζιλίας, ένα ενδεχόμενο το οποίο η (πρωτεύουσα) Μπραζίλια δεν βλέπει με… καλό μάτι. Η Βραζιλία βρίσκεται σε βαθιά ύφεση, η οποία φαίνεται πιθανό να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά, και η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τις συνήθεις υπερβάσεις του κόστους που σχετίζονται με διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το Παγκόσμιο Κύπελλο.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: