Ολάντ: Οι Ευρωπαίοι εταίροι πρέπει να στηρίξουμε την Κύπρο




Το Κυπριακό ήταν ένας από τους «τρεις πυλώνες» που ήθελε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος να περιγράψει, όπως είπε, στον Φρανσουά Ολάντ κατά την υποδοχή του στην Αθήνα, την πρώτη μέρα της επίσημης επίσκεψής του.

«Και θέλω να σας πω Πρόεδρε», του είπε, «ότι όλοι οι εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο την παράταση της κατοχής της Κύπρου».

Παράταση, συνέχισε, που πρέπει να τερματιστεί με μία δίκαιη λύση που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

«Μία λύση, που θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη πορεία της Κύπρου εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης», συμπλήρωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Ανταποκρινόμενος σε αυτήν την αναφορά, ο Πρόεδρος Ολάντ απάντησε χαρακτηρίζοντας το Κυπριακό ως «ευρωπαϊκό θέμα», και υπογραμμίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι «πρέπει να στηρίξουμε την Κύπρο».

«Φυσικά και χρειάζεται να λυθεί το κυπριακό πρόβλημα», πρόσθεσε, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, «ώστε με διαπραγματεύσεις και διάλογο να φτάσουμε στη λύση».

ΚΥΠΕ – Χρήστος Μιχαηλίδης, Ελλάδα, ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: