Οδοιπορικό Αγάπης στην Ελλάδα της Φιλοπτώχου του Τιμίου Σταυρού Μπρούκλιν




Ενα ακόμη οδοιπορικό αγάπης στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Φιλοπτώχου του Τιμίου Σταυρού από το Μπρούκλυν της Νέας Υόρκης που βρίσκεται στην Ελλάδα από την περασμένη Τρίτη.

Μέσα σε μόλις δύο μέρες, οι κυρίες της Φιλοπτώχου, με επικεφαλής την πρόεδρο, Ελένη Ψαρρά, επισκέφθηκαν κοινωφελή ιδρύματα στην Καβάλα, την Ξάνθη και την Κομοτηνή, όπου προσέφεραν άκρως αναγκαία και πολύτιμη βοήθεια, χρηματική και υλική, ενώ συναντήθηκαν και με τους τοπικούς Ιεράρχες, οι οποίοι εξήραν την πρωτοβουλία τους και τους ευχαρίστησαν θερμά για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση που προσφέρουν.

Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στον Παιδότοπο Καβάλας, όπου τα μέλη της αντιπροσωπείας συναντήθηκαν και πάλι με τις δύο νεαρές κοπέλες και τον δίχρονο Παναγιώτη, τους οποίους βάφτισαν κατά το πρώτο τους ταξίδι στην περιοχή πέρυσι το Δεκέμβριο. Στην Καβάλα, απ’ όπου ξεκίνησε το φετινό τους ταξίδι, επισκέφθηκαν το Ιδρυμα “Αγία Μαρίνα”, το γηροκομείο, και τον υπό ανέγερση Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, ενώ είχαν συνάντηση και με τον αντιπεριφερειάρχη, Θεόδωρο Μαρκόπουλο, καθώς και με τον Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως καιΘάσου, Προκόπιο.

Στην Ξάνθη είχαν συνάντηση με τον Μητροπολίτη Παντελεήμονα και ενημερώθηκαν για τα φιλανθρωπικά ιδρύματα της Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου.

Στην Κομοτηνή επισκέφθηκαν το Παράρτημα Αποθεραπείας Αποκατάστασης Παιδιών με Ειδικές

Ανάγκες όπου εκτός από χρηματική παρέδωσαν και υλική βοήθεια και ειδικότερα κλινοσκεπάσματα και πετσέτες, -όπως είχε ζητήσει το ίδρυμα- και δύο ποδήλατα για τα παιδιά, καθώς και το Γηροκομείο της πόλης, ενώ έγιναν δεκτοί και από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, Παντελεήμονα στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης.

Οι κυρίες της Φιλοπτώχου του Τιμίου Σταυρού μεταβαίνουν το πρωί της Παρασκευής στα Χανιά της Κρήτης, όπου θα επισκεφθούν το τοπικό παράρτημα της ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων). Επόμενος σταθμός τους θα είναι για μια ακόμη χρονιά το Άσυλο Ανιάτων στην Σπάρτη, ενώ πριν αναχωρήσουν από την Αθήνα θα επισκεφθούν και το “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Μια ξεχωριστή τιμή επιφυλάσσει για τα μέλη της αντιπροσωπείας της Φιλοπτώχου και την πρόεδρό τους ο Σύλλογος Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη στις 28 Οκτωβρίου. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δυναμικός αυτός οργανισμός της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού Μπρούκλυν ενισχύει κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό στην Ελλάδα, προσφέροντας απλόχερα την αγάπη και την υποστήριξή του σε ανθρώπους που δοκιμάζονται από τη ζωή και την οικονομική κρίση. Μέχρι σήμερα έχουν οργανώσει μεγάλες αποστολές βοήθειας στους πυρόπληκτους του Νομού Ηλείας, το Ιδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, το Ασυλο Ανιάτων στη Σπάρτη, την Ιερά Μητρόπολη Χίου και την Ιερά Μητρόπολη Λήμνου για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό τους έργο, τον Ερυθρό Σταυρό Χίου, τα πυρόπληκτα Μαστιχοχώρια της Χίου, ενώ με αφορμή το ταξίδι τους στην Κωνσταντινούπολη επισκέφθηκαν και το Γηροκομείο του Μπαλουκλή όπου προσέφεραν δώρα στους ηλικιωμένουςτροφίμους. Εχουν επισκεφθεί ακόμα τους ομογενείς στην Ιμβρο.

Η δραστήρια πρόεδρος της Φιλοπτώχου του Τιμίου, Ελένη Ψαρρά, είναι μέλος και του National Board της Εθνικής Φιλοπτώχου, ο σύζυγός της Ιωάννης Ψαρράς είναι Αρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και οι δύο μέλη του οργανισμού “Archbishop Iakovos – Leadership 100”.΄

Ρεβέκκα Παπαδοπούλου, FACEBOOK

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: