Κλήθηκε στο Μαξίμου για εξηγήσεις ο κ. Σταθάκης – Πήγα για την Τρόικα, απαντά…




Αινιγματικά και χωρίς να δώσει άμεση απάντηση αντιμετώπισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης την ερώτηση που του έγινε σχετικά με τις φήμες που θέλουν να είναι αυτός ο υπουργός που «ξέχασε» να δηλώσει 1 εκατ. ευρώ στο «πόθεν έσχες». Ο υπουργός κλήθηκε στο Μαξίμου και συζήτησε το θέμα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του.

Κληθείς να σχολιάσει τις φήμες, ο κ. Σταθάκης απάντησε: «Δεν μπορώ να κάνω καμία δήλωση, δεν επιτρέπεται από το νόμο, κάντε λίγες ημέρες υπομονή και σε λίγες μέρες θα λάμψει η αλήθεια».

«Πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία του έλεγχου του πόθεν έσχες και να βγει το πόρισμα της επιτροπής της Βουλής προκείμενου να τοποθετηθεί οποιοσδήποτε για το θέμα», πρόσθεσε ο κ. Σταθάκης, για να καταλήξει λέγοντας «θα γίνει ό,τι προβλέπει ο νόμος».

«Δεν μπορεί να μιλάτε συνέχεια για το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς όταν επί μέρες ψάχνουμε τον υπουργό με το 1 εκατ. ευρώ και να μην τρέχει τίποτα… Ο Φλαμπουράρης, προς τιμήν του βέβαια, να λέει ότι είχε ξεχάσει και πήρε ένα έργο κι είχε μετοχές και να μην τρέχει τίποτα», είχε αναφέρει νωρίτερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πηγαδάκια πήραν φωτιά, όταν έγινε γνωστό πως ο υπουργός έφυγε εσπευσμένα από τη συνεδρίαση της διυπουργικής, κατευθυνόμενος προς το Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Όπως είπε ο ίδιος αργότερα, η συνάντηση έγινε ενόψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης ούτε επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε ότι είναι το πολιτικό πρόσωπο που ερευνάται για την υπόθεση του ενός εκατομμυρίου, μετέδωσε ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος στο Mega.

Σε ερώτηση αν πρόκειται να παραιτηθεί, λόγω της υπόθεσης, ο υπουργός Οικονομίας απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα και ότι σε λίγες μέρες θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική επιτροπή «πόθεν έσχες» και το θέμα θα διευθετηθεί.

«Κάντε υπομονή, θα φανεί σε μία εβδομάδα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας σε ερώτηση αν είναι εκείνος που εμπλέκεται στο θέμα της μη δήλωσης του ενός εκατ.ευρώ. Δεν μπορώ σύμφωνα με το νόμο να προβώ σε οποιαδήποτε δήλωση για το θέμα προτού γίνει έλεγχος”, είπε ο κ. Σταθάκης. “Δεν θέλω να προκαταλάβω το έργο της επιτροπής πόθεν έσχες”.

Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος μετέδωσε ότι πρόκειται για δάνειο που έδωσε ο υπουργός σε συγγενικό του πρόσωπο για να ανοίξει επιχείρηση και ο οποίος δεν το έπραξε τελικά και του επέστρεψε το ποσό.

Συγκεκριμένα ειπε ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σταθάκης δεν δήλωσε το χρηματικό ποσό στο πόθεν έσχες μίας χρονιάς. Πρόκειται για χρήματα που είχε δώσει σε συγγενικό του πρόσωπο, προκειμένου να κάνει μία επένδυση ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ. Η επένδυση δεν έγινε ποτέ κι έτσι τα χρήματα αυτά του επεστράφησαν και εν συνεχεία δηλώθηκε το ποσό στο πόθεν έσχες.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο υπουργός που φαίνεται να μην έχει δηλώσει το ένα εκατ.ευρώ στο «πόθεν έσχες» είναι ο Γιώργος Σταθάκης.

Οι πληροφορίες που θέλουν τον υπουργό Οικονομίας να έχει πρόβλημα με την δήλωση «πόθεν έσχες» στην οποία τα πολιτικά πρόσωπα δηλώνουν τις καταθέσεις, τα ακίνητα που έχουν στην ιδιοκτησία τους και τις μετοχές που πιθανώς κατέχουν, αναφέρουν ότι λόγω της εμπλοκής αυτής ο υπουργός Οικονομίας το τελευταίο διήμερο είχε συνεχείς επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα και άλλους συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Σταθάκης στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου πήγε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για τον έλεγχο των πόθεν έσχες και επιχείρησε να τακτοποιήσει το πρόβλημα με το «κενό» του ποσού περίπου ενός εκατ.ευρώ στη δήλωσή του.

Παρά το γεγονός ότι είναι άγνωστο γιατί ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης -ο οποίος εμφανίζεται με βεβαιότητα απ’ όλες τις πηγές ως ο υπουργός με το «προβληματικό» πόθεν έσχες- είχε «λησμονήσει» να δηλώσει το ποσό του ενός εκατ.ευρώ στο πόθεν έσχες, τα χρήματα αυτά φαίνεται πως είναι εκκρεμότητα προηγούμενων ετών, μάλλον προτού ο κ. Σταθάκης υπουργοποιηθεί.

ΑΚΟΜΑ: http://mignatiou.com/2015/10/o-enas-ine-o-k-flampouraris-pios-ine-o-allos/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: