Ο πολιτισμός της αυτόχθονης φυλής των Haida στη Θεσσαλονίκη




Στον πολιτισμό της φυλής των Haida φιλοδοξεί να μυήσει το ελληνικό κοινό η έκθεση «Haida: Life. Spirit. Art.», (Χάιντα: Ζωή. Πνεύμα. Τέχνη).

Η έκθεση θα παρουσιαστεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης από αύριο 26 Οκτωβρίου ως τις 20 Απριλίου. Πρόκειται για μια παραγωγή του Καναδικού Μουσείου Ιστορίας και του Μουσείου McCord σε συνεργασία με το Μουσείο Haida Gwaii, η οποία θα παρουσιαστεί, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, με πρώτη την Ελλάδα.

Η έκθεση περιλαμβάνει μια εξαιρετική συλλογή ιστορικών, αλλά και σύγχρονων καλλιτεχνικών έργων, από το Μουσείο Ιστορίας και το Μουσείο McCord του Καναδά, που χαρακτηρίζουν διαφορετικές πτυχές της ζωής της αυτόχθονης φυλής Haida, ενός πολιτισμού που εμφανίστηκε χιλιάδες χρόνια πριν στα νησιά Haida Gwaii στη βορειοδυτική ακτή του Καναδά, όπως καθημερινές δραστηριότητες, εμπόριο, τεχνολογία αλλά και μουσική, τέχνη και τεχνολογίες, καθώς και συναρπαστικές εικόνες από τη νησιωτική πατρίδα τους, τα οποία προέρχονται από την πλούσια συλλογή του Μουσείου Haida Gwaii της Βρετανικής Κολομβίας.

Μ. Μάζη

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: