Ο Κούπερ συμφωνεί για τον σεξισμό του Χόλιγουντ




Ο Μπράντλεϊ Κούπερ χαιρέτισε την απόφαση της συναδέλφου του ηθοποιού Τζένιφερ Λόρενς, με την οποία έχει συμπρωταγωνιστήσει πολλές φορές, να μιλήσει δημοσίως για τις μισθολογικές διακρίσεις στο Χόλιγουντ και είπε μάλιστα ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει το καθεστώς αυτό.

Μιλώντας στο Ρόιτερς στη διάρκεια εκδήλωσης για την προώθηση της τελευταίας του ταινίας με τίτλο “Burnt”, ο ηθοποιός χαρακτήρισε “φανταστικό” το ότι η Λόρενς έθιξε το ζήτημα λέγοντας ότι το γεγονός πως είναι διάσημη της δίνει ένα ισχυρό “βήμα”.

“Θα άκουγε ο κόσμος αν τα έλεγε μία άλλη γυναίκα;”, σχολίασε χαρακτηριστικά ο Κούπερ.

Η Λόρενς βραβεύτηκε με Όσκαρ Α Γυναικείου Ρόλου για την ταινία “Οδηγός Αισιοδοξίας” και τον περασμένο χρόνο χαρακτηρίστηκε η πιο καλοπληρωμένη ηθοποιός στον κόσμο από το περιοδικό Forbes με απολαβές που εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 52 εκατομμύρια δολάρια.

Την Τρίτη, εξέφρασε σε άρθρο της την οργή της επειδή αμείβεται με λιγότερα χρήματα σε σχέση με τους άνδρες συμπρωταγωνιστές της.

Το άρθρο της με τίτλο “Για Ποιόν Λόγο Αμείβομαι Λιγότερο Από τους Συμπρωταγωνιστές μου” αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Lenny της Λίνα Ντάναμ (σ.σ η Ντάναμ είναι η δημιουργός της βραβευμένης σειράς του ΗΒΟ Girls, στην οποία είναι επίσης παραγωγός, πρωταγωνίστρια και σεναριογράφος).

Κατά το παρελθόν, η Λόρενς είχε δηλώσει ότι ανησυχούσε μήπως χαρακτηριζόταν κακομαθημένη όταν διαπραγματευόταν συμφωνίες για ταινίες.

Αυτό όμως άλλαξε όταν ανακάλυψε, μέσω κάποιων emails της Sony Pictures που διέρρευσαν πέρυσι, ότι είχε πληρωθεί εκατομμύρια λιγότερα σε σχέση με τους τρεις άνδρες συμπρωταγωνιστές της–ανάμεσά τους και ο Κούπερ–για τον ρόλο της στην ταινία του 2013 “American Hustle”.

Ο Κούπερ, ο οποίος, σύμφωνα με το Forbes, τον περασμένο χρόνο κέρδισε 41,5 εκατ δολάρια, δήλωσε σοκαρισμένος όταν πληροφορήθηκε την αμοιβή της Έιμι Άνταμς στο “American Hustle”, η οποία για την ταινία προτάθηκε για Όσκαρ Α Γυναικείου Ρόλου.

“Εργαζόταν καθημερινά για την ταινία και πήρε ψίχουλα. Είναι στ΄αλήθεια φρικτό, είναι σχεδόν προσβλητικό”.

Η Άνταμς “θα έπρεπε να είχε πάρει περισσότερα από τον καθένα μας” για την δουλειά της στην ταινία, πρόσθεσε ο Κούπερ εκφράζοντας την ελπίδα το άρθρο της Λόρενς να “επιτρέψει στους ανθρώπους σαν την Έιμι να μιλήσουν κι αυτοί”.

Ως προς την δική του προσέγγιση του θέματος, ο Κούπερ είπε ότι έχει αρχίσει να συνεργάζεται με γυναίκες συναδέλφους του για την διαπραγμάτευση των μισθών προτού ξεκινήσει η παραγωγή κάποιας ταινίας στην οποία ενδιαφέρεται να εμφανιστεί.

REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ,  Λος Άντζελες, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: