Ο κόσμος καίγεται, η χώρα “πνίγεται” αλλά κυβέρνηση και Ν.Δ. καυγαδίζουν




“Φαίνεται ότι ο απόηχος της επίσκεψης Ολάντ και τα θερμά του λόγια για την Ελλάδα και την κυβέρνησή της έφτασαν μέχρι την Μαδρίτη, όπου διεξάγεται ο τρέχων γύρος αντιπαράθεσης για την ηγεσία της ΝΔ”, σχολίασε καυστικά το Μ. Μαξίμου αναφορικά με σχετική ανακοίνωση της ΝΔ.

Ειδικότερα, στο σχόλιο που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρεται ότι “έτσι, αυτοί που δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ, αυτοί που πίεζαν την κυβέρνηση να υπογράψει λευκά χαρτιά, αυτοί που καταψήφισαν από υποτιθέμενη κοινωνική ευαισθησία τα μέτρα, αλλά δεν έχουν βγάλει άχνα για τους πλειστηριασμούς, κατηγορούν απόψε την κυβέρνηση ότι «παίζει με την φωτιά», υπονοώντας ότι διαπραγματεύεται στα αλήθεια. Κάτι που αυτοί ποτέ δεν διανοήθηκαν να κάνουν”.

“Ας ασχοληθούν με την εικόνα που παρουσιάζουν και ας αφήσουν στην κυβέρνηση να διαπραγματευτεί για τα συμφέροντα της κοινωνίας. Ούτως ή άλλως ο ελληνικός λαός αυτό έχει αποφασίσει”, καταλήγει το σχόλιο της κυβέρνησης.

– Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις καταστροφές που προκάλεσε η θεομηνία και τις αλληλοκατηγορίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι καταστροφές που προκάλεσε η θεομηνία ανέδειξαν άλλη μια φορά την ανευθυνότητα ΣΥΡΙΖΑ. Χθες το βράδυ, η περιφερειάρχης Αττικής κα Δούρου δήλωνε ότι αποκλειστικά υπεύθυνο είναι το Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων και ο κ. Σπίρτζης.

Σήμερα, με κοινή δήλωσή τους, ισχυρίζονται ότι οι σχέσεις τους είναι άριστες. Αυτό δεν αφορά κανέναν.

Πέρα, όμως, από το γαϊτανάκι των ευθυνών υπάρχει το ερώτημα, τι κάνουν για να προστατέψουν, αλλά και να ανακουφίσουν, τον κόσμο που πλήττεται; Η Νέα Δημοκρατία ζητά την άμεση στήριξη των πληγέντων».

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο Βουλευτής Ηρακλείου – Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης και η Βουλευτής Σερρών – Υπεύθυνη του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή, αναφορικά με τις καταστροφές που υπέστησαν οι Νομοί Αχαΐας και Ηλείας από τις πρόσφατες πλημμύρες, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, για μια ακόμα φορά, περιοχές των Νομών Ηλείας και Αχαΐας επλήγησαν με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές καταστροφές σε καλλιέργειες και υποδομές.

Σε συνεργασία με τους τοπικούς Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Ηλείας, κ. Τζαβάρα Κωνσταντίνο και Αχαΐας κ. Ανδρέα Κατσανιώτη και μετά από συνεννόηση με τους εκπροσώπους τοπικών φορέων και ζητούμε από τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν άμεσα στις αρμόδιες ενέργειε, να δείξουν τα απαραίτητα αντανακλαστικά και αφού κηρύξουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμους Ανδραβίδας -Κυλλήνης και Δυτικής Αχαΐας, να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές (κατολισθήσεις σε οδικό δίκτυο), σε μέτρα ανακούφισης των πληγέντων αγροτών και να μεριμνήσουν για την αποζημίωση της τεράστιας απώλειας εισοδήματος των πληγέντων αγροτών- των κατ’ εξοχήν αγροτικών Νομών Αχαΐας και Ηλείας- που λόγω ανώτερης βίας πιθανόν να μη μπορέσουν φέτος να καλλιεργήσουν τις εκμεταλλεύσεις τους.

Τέλος, είναι σημαντικό να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες Δήμους, αλλά και στους κατά τόπους ΤΟΕΒ-ΓΟΕΒ για την αποκατάσταση των ζημιών, που έχουν υποστεί στις δημόσιες υποδομές τους (επαρχιακό – αγροτικό οδικό δίκτυο, αρδευτικά δίκτυα, αντλιοστάσια)».

Χρ. Σπίρτζης – Ρ. Δούρου: Έχουμε άριστη συνεργασία

Την άριστη συνεργασία μεταξύ του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και της Περιφέρειας Αττικής, υπογραμμίζουν σε κοινή ανακοίνωση τους ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης και η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, οι οποίοι θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα για τον από κοινού σχεδιασμού της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αττικής.

Διαψεύδουν κατηγορηματικά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για μεταξύ τους αντιπαράθεση από τις συνέπειες της κακοκαιρίας, χαρακτηρίζοντας τα, «αβάσιμα και εκ του πονηρού με στόχο τη δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων σε βάρος της πραγματικότητας και της συλλογικής προσπάθειας για την προστασία»

Σημειώνουν ότι οι αρμοδιότητες των δύο δημόσιων φορέων είναι απολύτως διακριτές και εντάσσονται στην κοινή προσπάθεια της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Περιφέρειας. Προσπάθεια που βρίσκεται αντιμέτωπη με χρόνιες παθογένειες πολλών δεκαετιών και αυθαιρεσίες σε όλα τα επίπεδα που δεν μπορούν να αναταχθούν μέσα σε λίγους μήνες.

Διαβεβαιώνουν ότι οι συντονισμένες ενέργειες Υπουργείου και Περιφέρειας αποσκοπούν στην εξάλειψη όλων των στρεβλών καταστάσεων «στο μέτρο του δυνατού και σύμφωνα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας».

Τέλος εκφράζοντας κι εμπράκτως τη συμπαράστασή τους « στους πληγέντες συμπολίτες μας», ανακοινώνουν ότι σε αγαστή συνεργασία οι υπηρεσίες του κεντρικού κράτους και της Περιφέρειας, έχουν ήδη ενεργοποιηθεί για τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας στις ευάλωτες περιοχές, όπως επίσης και για την άμεση καταγραφή των ζημιών και στήριξη των πληγέντων.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: