Ο οίνος ΠΟΠ Κουμανταρία παρουσιάστηκε στην Αθήνα




Εκδήλωση για την παρουσίαση της Κουμανταρίας, οίνος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.), πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο της ανάδειξης και προώθησης της Κουμανταρίας ως εθνικού προϊόντος και με αφορμή την έκδοση σχετικού Ενημερωτικού Βιβλιαρίου για την Κουμανταρία, μέσα στο οποίο καταγράφεται η ιστορία, η ταυτότητα, οι ιδιαιτερότητες της περιοχής προέλευσης, η διαδικασία παραγωγής, οι παραδοσιακοί και μοντέρνοι τύποι γλυκών κρασιών Κουμανταρίας.

Στην παρουσίαση του οίνου Π.Ο.Π. Κουμανταρία συμμετείχαν με εισηγήσεις οι κ.κ. Ιωσήφ Κυπραίος, Επικεφαλής Εμπορικού Τμήματος της Πρεσβείας Αθήνας, Στέφανος Κουνδουράς, Επίκουρος Καθηγητής Αμπελουργίας στο Τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, και η κα Μαρία Νέτσικα, Χημικός, Οινολόγος και δημοσιογράφος οίνου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γευστική δοκιμή οίνων Κουμανταρίας, στο χώρο της εκδήλωσης, και παρουσίαση γευστικών συνδυασμών της Κουμανταρίας με κυπριακά εδέσματα σε σημεία πώλησης στην Αθήνα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: