Ο Γιάνης έλαβε 1.000 ευρώ το λεπτό για συνέντευξη, γράφουν τα ιταλικά ΜΜΕ




Σάλο έχει προκαλέσει στην Ιταλία ο κατάλογος με τις αμοιβές για τις ομιλίες του που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.  Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, ο κ. Βαρουφάκης πληρώθηκε 1.000 ευρώ το λεπτό για τη συνέντευξη που παραχώρησε στην RAI 3.

Ο Ρενάτο Μπρουνέτα του Forza Italia ζήτησε αμέσως εξηγήσεις από τη διοίκηση του καναλιού λέγοντας πως «αν αυτά τα ποσά αληθεύουν, τότε έχουμε να κάνουμε με ένα σοβαρό και πρωτοφανές γεγονός. Ενώ η Μάρα Καρφάνια, εκπρόσωπος του κόμματος, έκανε σχετική ανάρτηση στο Twitter λέγοντας πως ελπίζει να μην πληρώνουν οι Ιταλοί την RAI για να εμφανίζεται ο Γιάνης Βαρουφάκης και να πληρώνεται γι’ αυτό.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δημοσίευσε στο προσωπικό του μπλογκ λίστα με τα ποσά που εισέπραξε για τις διαλέξεις του. Στις 27 Σεπτεμβρίου για τη συμμετοχή του στην εκπομπή «Che Tempo Che Fa» της RAI3 έλαβε αμοιβή 24.000 ευρώ και ταξίδεψε στην πρώτη θέση.

Η εφημερίδα La Stampa χαρακτηρίζει τον πρώην υπουργό ως «λέκτορα πολυτελείας». Οι εφημερίδες Corriere Della Sera και La Stampa επισημαίνουν ότι η συνολική αμοιβή του για την παρουσία του στην ιταλική δημόσια τηλεόραση αγγίζει τις 24.000 ευρώ, ενώ δεν συνέβη το ίδιο για τις εμφανίσεις του στην Βρετανία.

Ωστόσο, για την παρουσία του στο BBC ο πρώην υπουργός δεν εισέπραξε τίποτα και ταξίδεψε σε οικονομική θέση.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: