ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.- Ξεχωριστές συναντήσεις με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, και τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα και συμμετείχε στη διεθνή διάσκεψη Θρησκευτικός και Πολιτισμικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο στο Προεδρικό Μέγαρο και κατά τη συνάντησή τους τον ευχαρίστησε για την έμπρακτη συμπαράσταση του ιδίου και της Ελληνοαμερικανικής Ομογενείας προς την γενέτειρα καθ’ όλη την διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και ιδιαίτερα κατά την πρόσφατη κρίσιμη περίοδο των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Πράξατε πολλά και το πράξατε από καρδιάς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος επισκέφθηκε τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου τον οποίο και συνεχάρη για τη διοργάνωση της διεθνούς διασκέψεως για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών στη Μέση Ανατολή. Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τη συμμετοχή του και σημείωσε ότι η συμμετοχή των θρησκευτικών ηγετών στο Συνέδριο δίνει το παράδειγμα για συνεννόηση και αλληλοκατανόηση σε συνθήκες όπου η εκμετάλλευση της θρησκευτικής πίστεως σπείρει διχόνοια και φέρνει συγκρούσεις.

Αργότερα το μεσημέρι, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος επισκέφθηκε από κοινού με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο το «Δημήτρειο» Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στο Μοσχάτο, το οποίο έχει ονομαστεί προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου και ιδρύθηκε και λειτουργεί υπό την εποπτεία του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Κατά την διάρκεια της επισκέψεως, ο κ. Ιερώνυμος απένειμε στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο το παράσημο του Αγίου Διονυσίου Αεροπαγίτου, το οποίο αποτελεί την ανώτατη τιμητική διάκριση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Οι δύο Ιεράρχες, είχαν την ευκαιρία να γευματίσουν με τα παιδιά του ιδρύματος και να δουν από κοντά το έργο που επιτελείται για τη φροντίδα και την υποστήριξη παιδιών 6-12 ετών, από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και άλλα κοινωνικά προβλήματα. Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο συνόδευαν ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και ο διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Εξάλλου, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος επισκέφθηκε την έκθεση του Santiago Calatrava στο Μουσείο Μπενάκη στην οποία παρουσιάζονται μοντέλα, σχέδια και εικόνες του Ισπανού αρχιτέκτονα σχετικά με τον σχεδιασμό και την ανοικοδόμηση του ναού του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν», στο Παγκόσμιο Εμπορικό Κέντρο του Μανχάταν.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: