Νύχτα Σαββάτου δημοσιοποιήθηκε το πολυνομοσχέδιο, Δευτέρα στη Βουλή




Παρεμβάσεις στα πεδία της φορολογίας, του ασφαλιστικού και μεταρρυθμίσεις διαρθρωτικού χαρακτήρα διοικητικής φύσεως περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα του Οκτωβρίου που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ του Σαββάτου και αναμένεται να κατατεθεί τη Δευτέρα στην Βουλή.

Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, αύξηση της φορολογίας για τα έσοδα από ενοίκια στο 15% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ και στο 35% για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

Με το πολυνομοσχέδιο προωθούνται αυστηρότατες ποινές, που φτάνουν μέχρι και φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών, για όσους διαπράττουν “εγκλήματα φοροδιαφυγής”.

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης την εφαρμογή όλων των ασφαλιστικών διατάξεων που περιορίζουν τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, καθώς και κατάργηση διατάξεων νόμων που ψηφίστηκαν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών.

Προβλέπεται, ακόμη, ότι η διάρκεια ρύθμισης οφειλών μπορεί να μειώνεται σε λιγότερες δόσεις από τις αρχικά χορηγηθείσες εάν ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα σύμφωνα με τα οικονομικά του δεδομένα να πληρώνει.

Το πολυνομοσχέδιο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 9 το πρωί της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών.

Αναλυτικά όλες τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου: MNHMONIO-sxedio-nomoy-proapaitoumena01-10OCTOBER2015

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: