Νέα ευρήματα είδαν το φως στη φετινή, πρώτη περίοδο του συστηματικού ανασκαφικού προγράμματος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας. Μεταξύ αυτών, ένα βάθρο πάνω στο οποίο αρχικά έστεκαν δύο χάλκινα αγάλματα που αντικαταστάθηκαν αργότερα από ένα λίθινο, η μορφή του ιωνικού περιστυλίου, καθώς και ο τρόπος που επιτυγχανόταν η είσοδος στο ιερό.
Το Ασκληπιείο της Αρχαίας Φενεού βρίσκεται στο επιβλητικό ορεινό φυσικό περιβάλλον της ομώνυμης κοιλάδας, στις ανατολικές υπώρειες του νότιου λοφίσκου της Ακρόπολης, σε υψόμετρο 750 μ. Τον Σεπτέμβριο 2015 ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος του συστηματικού ανασκαφικού προγράμματος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, υπό τη διεύθυνση του προϊσταμένου της Κωνσταντίνου Κίσσα, καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας, με τη συμμετοχή του καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας, Torsten Mattern, από το Πανεπιστήμιο του Trier της Γερμανίας.
Κατά τη διάρκειά της διαπιστώθηκαν αλλεπάλληλες οικοδομικές φάσεις στο ιερό, η αρχική φάση του οποίου χρονολογείται στο β’ μισό του 4ου αι. π.Χ., όταν ήταν πολύ μικρότερο σε μέγεθος. Κατά τη φετινή ανασκαφική περίοδο διαπιστώθηκε ότι το περιστύλιο έχει κάτοψη σχήματος “Π” με μετακιόνιο διάστημα 2.30 μ., ενώ επιβεβαιώθηκε η πορεία των τοίχων του περιστυλίου και της υπαίθριας αυλής και αποκαλύφθηκε ότι η είσοδος στο ιερό επιτυγχανόταν από τα ανατολικά μέσω ράμπας. Δευτερεύουσα είσοδος υπήρχε στα βόρεια, κατά μήκος του αντίστοιχου τοίχου της αυλής.