Κήρυξη 24ωρης απεργίας στα δημόσια-ιδιωτικά ΜΜΕ




Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία από τις 6 π.μ. της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου έως τις 6 π.μ. του Σαββάτου 24 Οκτωβρίου 2015 κήρυξε η ΕΣΗΕΑ και η ΕΣΠΗΤ, μετά από συνεννόηση με την ΠΟΕΣΥ.

Η απεργία αφορά την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ (στο Πρακτορείο, στις ιστοσελίδες, στις ραδιοτηλεοπτικές καλύψεις και μεταδόσεις, στο ραδιόφωνο και στις εκδόσεις του), στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (στα γραφεία Τύπου υπουργείων, ΟΤΑ, Περιφερειών και στα γραφεία Τύπου Ελληνικών Πρεσβειών στο εξωτερικό), στο Κανάλι της Βουλής, σε όλους τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και σε όλα τα συνδεόμενα διαδικτυακά μέσα.

Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών υπογραμμίζει την αταλάντευτη στάση του στην υπεράσπιση της δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας και την απόλυτη διαφάνεια στη λειτουργία των ΜΜΕ, καθώς και τον πλουραλισμό.

Επίσης, εκφράζει την αντίθεσή του στη μεθόδευση που αποσκοπεί να μετατρέψει τους δημοσιογράφους σε δημοσίους υπαλλήλους και καταγγέλλει, όπως και στην Επιτροπή της Βουλής, ότι δεν διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας στο νέο μιντιακό τοπίο με το νέο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ. Αντιθέτως, υπάρχουν περιθώρια για νέες απολύσεις και αποδόμηση εργασιακών σχέσεων.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: