Κατρούγκαλος: “Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να μειώσει τις συντάξεις”




Στόχος της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή ενιαίων κανόνων για όλους τους συνταξιούχους μέσω ενός νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στο CNN Greece, ο υπουργός, επεσήμανε την σημασία θεσμοθέτησης εθνικής σύνταξης που θα προστατεύει, όπως είπε, από τη φτώχεια.

Σε ερώτηση για το εάν θα μειωθούν τελικά οι συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ, ο υπουργός Εργασίας απάντησε ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να μειώσει τις συντάξεις αλλά να διαμορφώσει ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα.

«Ο στόχος μας δεν είναι να μειώσουμε συντάξεις. Αυτό το έκαναν οι προηγούμενοι. Δέκα μειώσεις είχαμε μέσα στη μνημονιακή περίοδο. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε το σύστημα βιώσιμο, μειώνοντας όσο μπορούμε την δαπάνη που επιβαρύνει το κράτος, αλλά με έναν τέτοιο τρόπο που να μην επιβαρυνθούν προφανώς οι μικρότερες συντάξεις», επισήμανε.

Διασαφήνισε περαιτέρω ότι «αυτό που θέλουμε εμείς να μην κάνουμε είναι οριζόντιες μειώσεις με ένα αυθαίρετο κριτήριο, γιατί είναι αυθαίρετο κριτήριο να πούμε ότι για τα 1.500 ευρώ θα πρέπει να μειωθεί η σύνταξη».

Αθηναϊκό Πρακτορείο, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: